Close
Sokat segít a szálláskeresésben a Google új funkciója

Sokat segít a szálláskeresésben a Google új funkciója

Szállásfoglalásnál valószínűleg a három legfontosabb szempont között szerepel a lokáció. Vannak, akik a belváros sűrűjében néznek ki maguknak egy szállodát például a látnivalók könnyebb megközelítése érdekében, míg mások inkább a nyugalmat választják a zsizsegés helyett. Mindkét tábor örülni fog a Google egyéni ízléseket figyelembe vévő új szolgáltatásának.

Mostantól, ha a legnépszerűbb keresőoldalon vadászunk szálláshelyre, nincs más dolgunk, mint előbb a várost, majd a dátumot megadva rányomni a Where to stay fülre, a Google aztán ránk zúdítja a legjobb ajánlatait, és természetesen az átlagos szobaárakról is tájékoztat.

Miután ide eljutottunk, szűkíthetjük a helyeket vágyaink és igényeink szerint, az oldal pedig attól függően ajánl további lehetőségeket. A személyre szabott élményekre építő funkció ezt követően megjegyzi a korábbi kereséseinket; ha például legutóbbi New York-i tartózkodásunk alkalmával egy trendi butikhotelt választottunk átmeneti hajlékunknak valahol a külvárosban, akkor a következő keresésnél egy másik városban hasonló profilú szállásokat fog ajánlani. Ha pedig bizonyos látnivalókra, konkrét helyekre kerestünk rá, akkor annak a közelében lévő hotelekhez irányít.

Az új szolgáltatás egyébként nem csupán átláthatóbbá teszi az árakat, hanem azt is megmutatja, mennyi idegenforgalmi adót kell fizetni egy-egy szálláshelyen.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom