Close
Vadonatúj vonatúton fedezheted fel az egyik legvágyottabb olasz sziget rejtett kincseit

Vadonatúj vonatúton fedezheted fel az egyik legvágyottabb olasz sziget rejtett kincseit

A vonat a sziget legtávolabbi zugait is bekapcsolja a turizmus vérkeringésébe.

Nemrég írtunk arról, hogy szűk hét óra alatt végigvonatozhatunk az olasz csizmán, most pedig az derült ki, hogy az utazásnak nem kell Nápolynál véget érnie.

Ezentúl sokkal könnyebben bejárhatjuk Szicíliának, a gyönyörű strandok, festői hegyláncok és finom ételek hazájának eddig a turisták szeme elől elzártabb tájait, miután vadonatúj vasútvonal kapcsolja be a vérkeringésbe a sziget legtávolabbi zugait is.

A Frecciabianca útvonala a tartomány fővárosát, Palermót köti össze Cataniával a sziget központi részén keresztül, megállva Caltanissettában és Ennában. Az utazás a tengerparton ér véget, közvetlenül a kikötő mellett, ahonnan szárnyashajóval lehet eljutni a kontinensre.

A vonatozás külön báját adja, hogy ott nem nagysebességű járat közlekedik,

az út viszont így is mindössze három órát vesz igénybe.

A menetidő 2024-re a tervek szerint bő két órára csökken. Egy jegy körülbelül ötezer-hatszáz forintba kerül, bővebb információkat az ItaliaRail weboldalán találsz.

Szicíliában egy csomó eldugott kis falut találunk, amelyekbe első látásra beleszerethetünk, de a sziget a túrázók igényeit is kielégíti.

(Forrás: timeout.com, képek: Unsplash, Pixabay, Wikimedia Commons)

palermo | olaszország | szicília | frecciabianca | Catania

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram