Close
Először indul közvetlen járat a világ e két távoli pontja között

Először indul közvetlen járat a világ e két távoli pontja között

Az összeköttetést már a járvány előtt tervezték megvalósítani.

Nemrégiben írtunk Új-Zéland újranyitási ütemterveiről, most pedig újabb hír érkezett arról, hogyan kapcsolódik be ismét az ország a világ vérkeringésébe. Az Air New Zealand bejelentette, hogy szeptember 17-én közvetlen járatot indít Aucklandből New York Citybe, a John F. Kennedy repülőtérre.

Az útvonalat már a járvány előtt tervezték megvalósítani, de ekkor még Newark lett volna a célállomás. Mint Greg Foran, az Air New Zealand vezérigazgatója elmondta, a Covid előtti hat évben megduplázódott az Új-Zélandra látogató amerikai turisták száma.

A cégvezető azt is hozzátette, hogy az útvonal az 1-es és 2-es járatszámot kapja, vagyis a légitársaság a legfontosabbként tartja számon.

A kényelemről a háromszáz utas befogadására alkalmas Boeing 787-9 Dreamliner gondoskodik.

Ez lesz a világ negyedik leghosszabb repülőútja, New Yorkba tizenhat, Új-Zélandra pedig tizenhét és fél óra alatt ér. Olyan járatok előzik meg, mint a tizenhét órás Los Angeles – Szingapúr járat, a tizenhét óra tizenöt perces Dallas és Sydney közötti, és a tizenkilenc órás New York – Szingapúr útvonal.

New York lesz a légitársaság hetedik észak-amerikai úti célja Chicago, Honolulu, Houston, Los Angeles, San Francisco és Vancouver után, és az első közvetlen járat az Egyesült Államok keleti partja és a Csendes-óceán déli része között.

Ha hosszú repülőútra készülsz, jól jöhet ez a módszer, ami segít, hogy gyorsan elaludj, de ennek a légitársaságnak az új ülései is jó szolgálatot tesznek ebből a szempontból.

(Forrás: matadornetwork.com, képek: Getty Images, Wikimedia Commons, Unsplash)

repülőút | new york city | uj-zeland | járat

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram