Close
Sajnos a magyarok sem ússzák meg a szeptembertől visszatérő maszkviselést az egyetemeken

Sajnos a magyarok sem ússzák meg a szeptembertől visszatérő maszkviselést az egyetemeken

Visszatér a maszk a legtöbb hazai felsőoktatási intézményben. Nem lennénk ezekben az években egyetemisták.

Az Eduline, a HVG és a Hvg.hu oktatási szakportálja nézte meg, milyen járványügyi szabályokat léptettek, illetve léptetnek életbe a magyar felsőoktatási intézmények, miközben a szeptemberi tanévkezdésre készülnek.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az elmúlt időszakban bevált online és hibrid megoldásokat emelik át a normál működési rendbe, vagyis egyes órákat a járványhelyzettől függetlenül is online hirdetnek meg.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen már az ötven fő feletti előadásokat is online tartják meg, minden más foglalkozás személyesen zajlik majd, és nem lesz kötelező maszkviselés, sem testhőmérséklet-mérés.

A Semmelweis Egyetemen legfrissebb kiírása szerint a tanévnyitó ünnepségre a belépés csak védettségi igazolvánnyal, vagy az oltást igazoló dokumentummal lehetséges, de szükség esetén biztosítanak maszkot a regisztrációnál. Mint írják, mivel a Semmelweis Egyetem munkatársai és hallgatói körében közel százszázalékos az átoltottság, a Semmelweis Egyetem a 2021/2022-es tanévben jelenléti oktatással készül.

Mivel az érvényben lévő rendelkezések értelmében az egészségügyi intézményekben kötelező a maszkviselés, a klinikai gyakorlati órákon az orvosoknak és a hallgatóknak is maszkot kell viselniük, az előadásokon azonban nem. Az egyetem emellett felhívja a figyelmet, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a honlapot, mivel a járványhelyzet függvényében változhatnak a szabályozások.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a beiratkozáson is kötelező lesz a maszkviselet, emellett lesz lázmérés, fertőtlenítés, szellőztetés. Hasonló szigor lép életbe a Károli Gáspár Református Egyetemen, ahol csak az étkezőkben lehet levenni a maszkot.

(Forrás: HVG, Eduline)

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy felfoghatatlan értékű vagyona van a nagy-britanniai milliárdosoknak
"Tényleg mindent ki kéne tiltani, ami orosz"– mondták az ukrán filmesek Cannes-ban
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom