Így néz ki a retró ételhordó, ha dizájnerek gondolják újra

A PriestmanGoode újrafelhasználható ételhordókat készít a kakaóbab héjából.

A PriestmanGoode ösztönző alapú élelmiszer-szállítási rendszerének koncepciója az egyszer használatos gyorséttermi műanyagdobozokat váltaná ki, és egyben arra ösztönözné a fogyasztókat, hogy vigyék vissza azokat az éttermekbe, vagy használják saját ételeik csomagolására.

Így kívánják felhívni a figyelmet a műanyaghulladékok folyamatosan növekvő mennyiségére, és arra, hogy vannak vonzó alternatívái a műanyagdobozoknak.

A tervezők olyan biztonságos anyagokat vizsgáltak, amelyek helyettesíthetik a jelenleg használt műanyag edényeket, és többek között hőállók, könnyűek, újrahasználhatók, és jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A választás végül kakaóbab- és ananászhéjakra esett. A bento stílusú tárolórendszer egymásba illeszthető, így az egyik alja egyben a másik fedele is.

A dizájnerek több vállalattal is együttműködtek a koncepció megalkotásakor. A Ty Syml formatervező stúdió micélium felhasználásával állította elő az ételhordókhoz tartozó táska szigetelését, míg a Piñatex ananászlevelekből kivont cellulózrostokból készült bőralternatívából gyártotta le annak fedelét. A Yulex által kifejlesztett Lexcell nevű, növényi eredetű neoprén gumit az ételtartók fogantyúihoz használnák.

A megoldás valóban alkalmas lenne az ételek csomagolásának újrapozícionálására, hiszen betétdíjas rendszerben működne. A vásárlók az ételek rendelésekor díjat fizetnének a csomagolásért, amelyet a következő szállításukkor térítenének meg számukra. A visszatérítés azonban akkor is megvalósulna, ha az edényeket a fogyasztók visszaküldik az étteremnek, vagy átruházzák egy másik szolgáltatóra.

Ez is érdekelhet:

Mexikói veszélyeztetett állatok ihlették ezeket a kerámia kávéscsészéket

A kollekció több egy átlagos kávéscsésze-szettnél.

(Fotók: Carolyn Brown és PriestmanGoode)

újrahasznosítható | ételhordó | műanyag | újragondolt | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom