Close
Egy óriási, úszó hegedű tett próbautat Olaszországban

Egy óriási, úszó hegedű tett próbautat Olaszországban

Egészen pontosan egy hegedű formájú hajó. 

A koronavírusban elhunytak tiszteletére tettek vízre egy hatalmas, úszó hegedűt az olaszországi Velencében. A különleges alakú vízi járművön egy csellista is játszott.

A “Noé hegedűje” néven próbaútra indított hajót még a járvány idején Livio De Marchi készítette a Velencei Fejlesztési Konzorciummal együttműködve.

A Velence ácsaként ismert művész korábban számos úszó alkotást megálmodott már, köztük volt például egy fából készült Ferrari is.

A tizenkét méter hosszú hajó feladata a hírek szerint nem merült ki ennyiben,  hamarosan egy zenélő együttest fog szállítani, miközben a lagúnaváros csatornáin közlekedik.

Mostanában elég sokat írtunk az itáliai Velencéről. Végre hivatalossá válnak az eddigi ígéretek, amelyek ezt a csodás várost óvják. Aztán ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben. A tudósok szerint ez arra utal, hogy évszázadokkal Velence ötödik századi alapítása előtt már jelentős települések lehettek a környéken. Velence varázslatossága ugye mindenkit magával ragad, sokan azonban megfeledkeznek arról, hogy jóval több egy városnál. 118 sziget és páratlan lagúnák alkotják, amit most a vaporettók mellett egy egészen hihetetlen halászhajóról is felfedezhetünk.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

alkotás | úszik | hegedű | velence | óriási

FOLYTASD EZZEL

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Újabb részletek derültek ki a világ legnagyobb aktív vulkánjának kitöréséről, reagált a turisztikai hatóság is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram