Close
Úgy tűnik, a következő években nem utazunk majd olyan sokat

Úgy tűnik, a következő években nem utazunk majd olyan sokat

A Global Data új kutatás készített arról, mikor éri el az utazások mennyisége a járvány előtti szintet.

Bár több trendelőrejelzés arról szól, hogy idén az utazókat már semmi nem állíthatja meg, mégis vannak olyan tényezők, amelyek visszavethetik az utazási kedvet. A cég kutatásai szerint a globális utazási ágazat teljesítménye így várhatóan csak 2025-re éri el a 2019-es szintet.

A tanulmány szerint 2022-ben a nemzetközi utazások a járvány előtti mennyiségnek mindössze hatvannyolc százalékát érik el, míg jövőre várhatóan nyolcvankét százalékra, 2024-ben pedig kilencvenhét százalékra emelkednek, és

csak 2025-ben érik el a 2019-es szintet, egy százalékkal meg is haladva azt.

A jóslatok szerint ekkorra másfélmilliárd külföldi úttal lehet számolni.

Észak-amerikai kilátások

2021-ben Észak-Amerikából tizenöt százalékkal többen utaztak külföldre, mint a megelőző évben, az Egyesült Államokból ekkor a világon a legtöbben indultak el más országokba. 2022-ben viszont Észak-Amerikából a 2019-es utazási mennyiségnek várhatóan csak a hatvankilenc százalékát foglalják le, és 2024-re várható, hogy ez a szám két százalékkal meghaladja a 2019-es szintet.

Az európai utazási kedv

Az európai utazások idén várhatóan hatvankilenc százalékát teszik ki a 2019-es mennyiségnek, de így is sokan indulnak más európai országokba, bár jelenleg az ukrán és orosz turisták hiányát megérzi az európai piac. 2025-re a nemzetközi utazások a 2019-es szint kilencvennyolc százalékára nőnek.

Ázsiai előrejelzések

A legtöbb előrejelzés szerint az ázsiai-csendes-óceáni térség fellendülése elmarad mind Európáétól mind Észak-Amerikáétól. 2022-ben várhatóan csak a 2019-es szint 67 százalékát érik el a régióból induló külföldi utazások, amihez a legújabb kínai határzár is jelentősen hozzájárul.

Az utazásokhoz egyébként egyre kedvezőbbek a körülmények, miután számos ország törölte már el a beutazási korlátozásokat, és a repülőkön sem kell maszkot viselni.

(Forrás: Travelpulse, képek: Unsplash)

 

trend | utazás | előrejelzés

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Az iparosodás előtti világ emlékét őrzi Skócia elbűvölő fekete falva

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom