Close
Úgy tűnik, a következő években nem utazunk majd olyan sokat

Úgy tűnik, a következő években nem utazunk majd olyan sokat

A Global Data új kutatás készített arról, mikor éri el az utazások mennyisége a járvány előtti szintet.

Bár több trendelőrejelzés arról szól, hogy idén az utazókat már semmi nem állíthatja meg, mégis vannak olyan tényezők, amelyek visszavethetik az utazási kedvet. A cég kutatásai szerint a globális utazási ágazat teljesítménye így várhatóan csak 2025-re éri el a 2019-es szintet.

A tanulmány szerint 2022-ben a nemzetközi utazások a járvány előtti mennyiségnek mindössze hatvannyolc százalékát érik el, míg jövőre várhatóan nyolcvankét százalékra, 2024-ben pedig kilencvenhét százalékra emelkednek, és

csak 2025-ben érik el a 2019-es szintet, egy százalékkal meg is haladva azt.

A jóslatok szerint ekkorra másfélmilliárd külföldi úttal lehet számolni.

Észak-amerikai kilátások

2021-ben Észak-Amerikából tizenöt százalékkal többen utaztak külföldre, mint a megelőző évben, az Egyesült Államokból ekkor a világon a legtöbben indultak el más országokba. 2022-ben viszont Észak-Amerikából a 2019-es utazási mennyiségnek várhatóan csak a hatvankilenc százalékát foglalják le, és 2024-re várható, hogy ez a szám két százalékkal meghaladja a 2019-es szintet.

Az európai utazási kedv

Az európai utazások idén várhatóan hatvankilenc százalékát teszik ki a 2019-es mennyiségnek, de így is sokan indulnak más európai országokba, bár jelenleg az ukrán és orosz turisták hiányát megérzi az európai piac. 2025-re a nemzetközi utazások a 2019-es szint kilencvennyolc százalékára nőnek.

Ázsiai előrejelzések

A legtöbb előrejelzés szerint az ázsiai-csendes-óceáni térség fellendülése elmarad mind Európáétól mind Észak-Amerikáétól. 2022-ben várhatóan csak a 2019-es szint 67 százalékát érik el a régióból induló külföldi utazások, amihez a legújabb kínai határzár is jelentősen hozzájárul.

Az utazásokhoz egyébként egyre kedvezőbbek a körülmények, miután számos ország törölte már el a beutazási korlátozásokat, és a repülőkön sem kell maszkot viselni.

(Forrás: Travelpulse, képek: Unsplash)

 

trend | utazás | előrejelzés

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom