Kiderült, hogy mire költik a pénzüket a magyarok a legszívesebben az idén

A magyarok hatvanhárom százalékának vannak olyan céljai az idei évre, amihez nagyobb anyagi forrás szükséges. De vajon mire adják ki a legtöbb pénzt?

Erre volt kíváncsi a Cofidis hitelspecialista vállalat. Friss felmérésükből kiderül, hogy az idén az utazás illetve a nyaralás nyerte meg a költési versenyt, vagyis erre szánják a pénzt a legtöbben, ami a válaszadók csaknem felét jelenti.

A lakásfelújítás, lakásátalakítás költségeivel a háztartások harmincnyolc százaléka számol, háztartási gépre vagy bútorvásárlásra harmincegy százalék tervez kiadni. A háztartások negyede a magánegészségügyi ellátás fedezésére fordít majd anyagi forrást, ötödük pedig adósságcsökkentésre.

Céljait a megkérdezettek harmincnégy százaléka a már meglévő megtakarításából, harmincnyolc százaléka az idei év folyamán megtakarítandó pénzéből, hatvanhárom százaléka pedig a havi jövedelméből fedezné, hitelt pedig tizenhárom százalékuk venne fel.

A felmérésből az is kiderült, hogy csak tízből hárman jönnek ki kényelmesen a jövedelmükből, míg a válaszadók hetvenkét százalékának hiányos a családi kasszája. Ugyanakkor a korábbi tízről hat százalékra csökkent azok aránya, akik szerint arra sem elég a jövedelmük, hogy alapvető dolgokat megvásároljanak. Havi szinten kétszázezer forint hiányzik a háztartások kasszájából.

A felmérés, melyet évente négy alkalommal végeznek el 2011 óta, ezer fős mintán, online adatfelvétellel készült a 18-69 éves magyar internetező lakosság részvételével.

Számos módja van annak, hogy pénzt spóroljunk egy utazáson anélkül, hogy az élmény veszélybe kerülne. Íme, egy lista tíz könnyedén megvalósítható módszerről.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

utazás | pénz | költés | magyarok

FOLYTASD EZZEL

Ide éri meg most elutazni, ezek a legolcsóbb európai városok

Ezért vannak apró lyukak a repülőgép ablakain

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom