Ez az ország a világ legvágyottabb úti célja

Egészen széleskörű, mintegy 15 ezer olvasót megmozgató kutatást végzett az AFAR online magazin. A boldog utazásra fókuszáltak, és a látogatóikat kérdezték triviálisabb és gondolkodós utazással kapcsolatos szokásokról. Kiderült, miként szeretik megörökíteni a fontos pillanatokat, mennyit csekkolják a mobiljukat utazás alatt, melyek a legboldogabb úti célok, és az is, mennyire spontának az utazók. Sőt, az is, hogy kedveltebb az utazás párban, mint az családdal. 

A kitöltők 54%-a évi egy-három utazást valósít meg, 28%-uk annyira szerencsés, hogy négy-hat külföldi vakációt tud beiktatni az életébe, 8%-uk több mint kilenc alkalommal kel útra. Ennek ellenére 86% úgy véli, még többet szeretne utazni, és ez az a tevékenység, amit sosem lehet megunni.

Többségben vannak azok, akik kikapcsolódásuk során csak néhány fontos állomást tisztáznak le előre, a többit a spontán történésekre bízzák. 14-14% azoknak az aránya, akik teljesen spontán utaznak és akik konkrét, kőbe vésett tervekkel érkeznek. 61% gondolja azt, hogy attól a legboldogabb, ha közvetlen kapcsolatba kerül a helyiekkel, 20% a természet közelségétől kerül zenbe, 6%-ot az dobja fel, hogy az élményeit elmesélheti majd otthon, 4% még több embert ismerne meg az utastársai között.

Kivel a legjobb utazni, kik kellenek hozzá, hogy a legszuperebb nyaralás legyen az idei? 49% a kedvesével megy legszívesebben, 23% a családdal, 9% a legjobb baráttal, 9% csapatban, barátokkal, 5% pedig azt mondja, nem cserélné le a magányos útjait, amikor csak magára van utalva, és nem kell alkalmazkodni senkihez.

A legtöbben fotók segítségével raktározzák el memóriájukban mindazt a csodát, ami láttak, de jelentős azok száma is, akik nemcsak kattintgatnak, hanem azonnal közzé is teszik a pillanatot a közösségi felületeken. 51% azt vallotta be, csak napi egyszer néz rá a profiljaira, 12% viszont folyamatosan csekkol és posztol is.

Nem meglepő, hogy sokkal többen választanának egy pihentető, egzotikus tengerparti nyaralást, mint egy vidéki biciklitúrát, de a luxusvonatozás is egyre népszerűbb.

Összesítve a legkedvesebb úti célokat, toronymagasan nyert Olaszország. Rómától Sorrentóig imádják az egész ország hangulatát, változatosságát, az embereket és a vendégszeretetet. Ha tengerpart, akkor Hawaii – még mindig etalonnak számít a vulkanikus amerikai szigetvilág. Nem kevésbé népszerű Mexikó, Franciaország pedig nemcsak Párizs miatt vonzó, hanem a Riviéra miatt is. A sereghajtó Costa Rica lett – ahol egész hamar meg lehet tanulni, mit jelent a pura vida.

Ez is érdekelhet:

Tizenhárom vendégszerető hely a nagyvilágból egyedül utazóknak

Mutatunk tizenhárom olyan helyet a nagyvilágból, melyek szeretettel üdvözlik a magányosan érkezőt és nyitnak felé.

(Fotók: Unsplash, Pixabay) 

 

Costa Rica | sorrento | utazási felmérés | hawaii | róma

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom