Close
Budapestről közvetlenül elérhető helyek, ahová elrepülhetsz feltölteni a lemerült elemeket

Budapestről közvetlenül elérhető helyek, ahová elrepülhetsz feltölteni a lemerült elemeket

Az elmúlt hetekben sokan kihasználták már, hogy újra szabadabb az utazás, a tavasz pedig a legjobb időszak arra, hogy a szürke hónapok után valahol máshol simítsuk ki gyűrődött lelkünket. Mutatunk néhány külföldi várost, amelyek Budapestről közvetlen járattal is könnyedén célba vehetők. 

Nantes

A Transavia március 28-tól újraindítja közvetlen járatát a francia Nantes városába, ami heti két alkalommal (hétfőnként és péntekenként) Nantes városa is újra elérhető lesz. Fedezd fel te is a Leonardo da Vinci ihlette Les Machines de l’île parkot.

Valaha nyüzsgő kikötőváros volt, később a francia hajóépítés egyik fellegvára, ám miután az utolsó hajógyárat is bezárták 1987-ben, a városnak új identitás után kellett néznie. Nantes új lelkének kialakításában hatalmas szerep jutott Jean Blaise színházi rendezőnek, az ő vezérletével ugyanis Nantes ma már egészen más, mint negyven évvel ezelőtt volt.

Hurghada

Az egyiptomi légitársaság március végétől újraindítja a Budapest-Hurghada járatát heti két alkalommal, szombati és vasárnapi indulással. Hurghada azoknak kedvez, akik szabadság alatt szívesen választják az édes semmittevést és pihenést.

A Vörös-tenger riviérájaként is emlegetett városban csodálatos természeti szépségek várnak.

A színes korallzátonyok és a hajóroncsok kiváló búvárkodási lehetőségeket nyújtanak, de persze aki inkább csak fürdőzésre vágyik, azoknak rendelkezésre áll a helyi all-inclusive szállodák teljes ellátása. Este pedig jöhetnek Hurghada nyüzsgő bárjai és szuper éttermei. A rossz időtől pedig nem kell félni: a területen egész évben garantált a ragyogó égbolt és napsütés.

Bécsből bárhová

Újraindul az Austrian Airlines Budapest-Bécs járata is, amely heti tizenegy alkalommal közlekedik majd a két város között, így remek átszállási lehetőséget kínál európai és interkontinentális úti célokra.

Fedezd fel egy átszállással Chicagót, Washingtont vagy akár Tokiót!

New Yorkra egy kicsit még várni kell

A LOT Lengyel Légitársaság 2022-ben újraindítja közvetlen járatát, mely szezonálisan fog közlekedni Budapest és New York JFK között heti három alkalommal, júniustól szeptember végéig.

Történelmi lehetőség

A SunExpress heti egy járatot indít a törökországi Izmir városába, ahová korábban nem volt még Budapestről közvetlen repülőjárat. Izmir az ország harmadik legnagyobb városa, lenyűgözően modern és élettel teli úti célként vonzza a turistákat.

A június 18-tól a magyar fővárosból átszállás nélkül is elérhető, ókori csodákkal teli metropoliszba szombatonként indulnak gépek.

(Forrás: Budapest Airport, fotók: Getty Images, Unspalsh, Pixabay)

lot | tippek | úti cél | new york | izmir

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram