Close
Elképesztő, hogy milyen híd épült ebben a kelet-európai országban

Elképesztő, hogy milyen híd épült ebben a kelet-európai országban

A világon, ezen belül Európában is gombamód szaporodnak a gyalogos függőhidak.

Legutóbb arról írtunk, hogy a közelben nyílt meg a világ leghosszabb ilyen építménye, most pedig az eddig nem elsősorban turistamágnesként számon tartott, noha festői vidékeknek nem híján lévő Georgiában (Grúziában) gondoltak egy nagyot, és gigantikus üveghidat húztak egy szurdok fölé.

Tbiliszitől kétórás, kanyargós autóúton érhető el a festői Calka Természetvédelmi Területet, melyen nyolc kilométer hosszan, 1100-1500 méter tengerszint feletti magasságban található a látványos vízesésekkel és barlangokkal tarkított, buja zöld lejtőkkel övezett Dasbasi-kanyon.

Ezen a lenyűgöző tájon építette fel a Kass Group georgiai-izraeli befektetési csoport

a 240 méter hosszú Kassland Gyémánthidat,

280 méteres magasságban, melynek közepén egy gyémánt alakú, csupaüveg bár lebeg a mélység felett.

A Tomer Mor Yosef, a Kass Group alelnöke által tervezett acél-üveg Diamond Bar egyedülálló a maga nemében, és mint a világ legnagyobb és legmagasabban található függő szerkezete, a Guinness-rekord címére is pályázik. Első rénézésre talán nem is gondolnánk, hogy ilyen nagy, de a kilenc tonnás építményben egyszerre akár kétezer ember is elfér. A forma ötletét egyébként az adta, hogy maga a kanyon is gyémánt alakú.

A függőhíd mellett található itt egy biciklis zip line, egy sziklahinta, egy étterem, valamint vendégházak, de változatos, vezetett túrákra is befizethetünk, és termálfürdőben is mártózhatunk. A cég víziparkot, fesztiválhelyszínt és glampinget is tervez még építeni a környékre.

Georgia azoknak is hívogató úti cél lehet, akik kipróbálnák a digitális nomádkodást, ha pedig a világ legfélelmetesebb hídjait keresed, erre indulj.

(Forrás: The Jerusalem Post, képek: Getty Images, Paata vardanashvili/Wikimedia Commons)

georgia | Tsalka Természetvédelmi Terület | grúzia | gyémánthíd | dasbasi-kanyon

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram