Close
Elképesztő, hogy milyen híd épült ebben a kelet-európai országban

Elképesztő, hogy milyen híd épült ebben a kelet-európai országban

A világon, ezen belül Európában is gombamód szaporodnak a gyalogos függőhidak.

Legutóbb arról írtunk, hogy a közelben nyílt meg a világ leghosszabb ilyen építménye, most pedig az eddig nem elsősorban turistamágnesként számon tartott, noha festői vidékeknek nem híján lévő Georgiában (Grúziában) gondoltak egy nagyot, és gigantikus üveghidat húztak egy szurdok fölé.

Tbiliszitől kétórás, kanyargós autóúton érhető el a festői Calka Természetvédelmi Területet, melyen nyolc kilométer hosszan, 1100-1500 méter tengerszint feletti magasságban található a látványos vízesésekkel és barlangokkal tarkított, buja zöld lejtőkkel övezett Dasbasi-kanyon.

Ezen a lenyűgöző tájon építette fel a Kass Group georgiai-izraeli befektetési csoport

a 240 méter hosszú Kassland Gyémánthidat,

280 méteres magasságban, melynek közepén egy gyémánt alakú, csupaüveg bár lebeg a mélység felett.

A Tomer Mor Yosef, a Kass Group alelnöke által tervezett acél-üveg Diamond Bar egyedülálló a maga nemében, és mint a világ legnagyobb és legmagasabban található függő szerkezete, a Guinness-rekord címére is pályázik. Első rénézésre talán nem is gondolnánk, hogy ilyen nagy, de a kilenc tonnás építményben egyszerre akár kétezer ember is elfér. A forma ötletét egyébként az adta, hogy maga a kanyon is gyémánt alakú.

A függőhíd mellett található itt egy biciklis zip line, egy sziklahinta, egy étterem, valamint vendégházak, de változatos, vezetett túrákra is befizethetünk, és termálfürdőben is mártózhatunk. A cég víziparkot, fesztiválhelyszínt és glampinget is tervez még építeni a környékre.

Georgia azoknak is hívogató úti cél lehet, akik kipróbálnák a digitális nomádkodást, ha pedig a világ legfélelmetesebb hídjait keresed, erre indulj.

(Forrás: The Jerusalem Post, képek: Getty Images, Paata vardanashvili/Wikimedia Commons)

dasbasi-kanyon | grúzia | üveghíd | Tsalka Természetvédelmi Terület | georgia

FOLYTASD EZZEL

Ezerszeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók közt

Luxusszállóként nyitott újra a legendás, magyar származású építész brutalista irodaháza

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom