Close
Elképesztő, hogy milyen híd épült ebben a kelet-európai országban

Elképesztő, hogy milyen híd épült ebben a kelet-európai országban

A világon, ezen belül Európában is gombamód szaporodnak a gyalogos függőhidak.

Legutóbb arról írtunk, hogy a közelben nyílt meg a világ leghosszabb ilyen építménye, most pedig az eddig nem elsősorban turistamágnesként számon tartott, noha festői vidékeknek nem híján lévő Georgiában (Grúziában) gondoltak egy nagyot, és gigantikus üveghidat húztak egy szurdok fölé.

Tbiliszitől kétórás, kanyargós autóúton érhető el a festői Calka Természetvédelmi Területet, melyen nyolc kilométer hosszan, 1100-1500 méter tengerszint feletti magasságban található a látványos vízesésekkel és barlangokkal tarkított, buja zöld lejtőkkel övezett Dasbasi-kanyon.

Ezen a lenyűgöző tájon építette fel a Kass Group georgiai-izraeli befektetési csoport

a 240 méter hosszú Kassland Gyémánthidat,

280 méteres magasságban, melynek közepén egy gyémánt alakú, csupaüveg bár lebeg a mélység felett.

A Tomer Mor Yosef, a Kass Group alelnöke által tervezett acél-üveg Diamond Bar egyedülálló a maga nemében, és mint a világ legnagyobb és legmagasabban található függő szerkezete, a Guinness-rekord címére is pályázik. Első rénézésre talán nem is gondolnánk, hogy ilyen nagy, de a kilenc tonnás építményben egyszerre akár kétezer ember is elfér. A forma ötletét egyébként az adta, hogy maga a kanyon is gyémánt alakú.

A függőhíd mellett található itt egy biciklis zip line, egy sziklahinta, egy étterem, valamint vendégházak, de változatos, vezetett túrákra is befizethetünk, és termálfürdőben is mártózhatunk. A cég víziparkot, fesztiválhelyszínt és glampinget is tervez még építeni a környékre.

Georgia azoknak is hívogató úti cél lehet, akik kipróbálnák a digitális nomádkodást, ha pedig a világ legfélelmetesebb hídjait keresed, erre indulj.

(Forrás: The Jerusalem Post, képek: Getty Images, Paata vardanashvili/Wikimedia Commons)

Tsalka Természetvédelmi Terület | grúzia | georgia | dasbasi-kanyon | gyémánthíd

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram