Ez a fantasztikus gasztrotúra a legínyencebb francia vidékeken vezet át

Az utazás Dijonból indul és egészen Marseille-ig tart, az út során pedig a látogatók valóban elmerülhetnek a francia gasztronómia világában, ahol minden, de tényleg minden a csokoládéról, a sajtról, az autentikus ételekről és borokról szól.

A Vallée de la Gastronomie Franciaország gazdag kulináris és borászati ​​hagyományai előtt tiszteleg. A gasztrotúra Dijonból indul és Lyonon át vezet Marseille-be. Az eredeti túra 2020 óta

ötvenkilenc új programmal bővült és négyszáznegyvennyolc különböző megállót tartalmaz.

Az út során többek között piknikezni lehet Dröme Provençal levendulamezőin, és részt lehet venni szarvasgomba-vadászaton is. A résztvevők megtanulhatják elkészíteni a híres lyoni pástétomot, valamint

főzőtanfolyamokon sajátíthatják el a regionális konyhák legjobb specialitásait.

Emellett lehetőségük nyílik megkóstolni Michelin-csillagos éttermek kínálatát és a tradicionális éttermek fogásait is.

Természetesen nem maradhat ki a programból a híres lyoni Les Halles de Lyon Paul Bocuse felkeresése, egy Beaujolais túra, valamint egy látogatás a dijoni Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin központban. A látogatók megismerkedhetnek a francia borgyártás legfontosabb szőlőfajtáival, így többek között

a Pinot Noir-ral, a Chardonnay-vel, a Syrah-val, a Cabernet-vel és Merlot-val.

Az utazás egyik fénypontja a Speleologie borkóstoló a St. Marcel-barlangban. A látogatók leereszkednek a föld alá, és a sötétben megkóstolnak három helyi bort, köztük egy olyat is, amelyet ott, a barlangban érlelnek.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty, Cherrystone, Huilerie Beaujolaise)

francia konyha | beaujolais | utazás | borvidék | gasztronómia | dijon

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés