Close
Nagyon valószínű, hogy hétvégétől újra jön az éjszakai kijárási tilalom Kolozsváron

Nagyon valószínű, hogy hétvégétől újra jön az éjszakai kijárási tilalom Kolozsváron

Kolozsváron szerdára elérte a 6,03 ezreléket a koronavírussal fertőzöttek aránya az utóbbi tizennégy napra számítva, így a megyeközpont a jelenleg érvényben lévő romániai jogszabályok szerint készülhet a hétvégi éjszakai kijárási tilalom bevezetésére.

Tasnádi Szilárd Kolozs megyei prefektus kijelentette, hogy 48 órás megfigyelési időszak következik, majd ha az incidencia nem csökken,  a megyei vészhelyzeti bizottság pénteken elrendeli a hétvégekre vonatkozó éjszakai kijárási tilalmat.

Kolozsvári látkép

Az intézkedés bevezetése többek között azt jelenti, hogy

pénteken, szombaton és vasárnap a boltok 18 órakor zárnak, 20 óra után pedig csak nyomos indokkal lehet az utcákon tartózkodni.

Kolozs megyében kilenc községben haladta még meg a 6 ezreléket a fertőzöttségi ráta. A legmagasabb (12,20 ezrelék) incidenciát Katona községben regisztrálták.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Agerpres)

lezárás | kolozsvár | románia | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Újabb részletek derültek ki a világ legnagyobb aktív vulkánjának kitöréséről, reagált a turisztikai hatóság is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram