Jövőre már belépőt szednek: ez lesz a világ első városa, ahol díjat számítanak fel az egynapos látogatásért

2024 tavaszától a látogatóknak öt eurót (körülbelül kétezer forintot) kell fizetniük, hogy beléphessenek Velence óvárosába a legforgalmasabb napokon, ha nem maradnak éjszakára.

De a díj nem minden nap lesz érvényben, a velencei hatóságok első körben harminc napot jelölnek ki az év során, kiválasztva a legforgalmasabbnak ígérkező napokat, például az ünnepi hétvégéken és a karneváli csúcsidőszakban.

A városi tanács közleménye szerint az a cél, hogy bizonyos időszakokban korlátozzák a napközbeni turizmust, a dátumokról hamarosan döntenek.

A díj alól mentességet élveznek a 14 év alattiak, azok, akik a városban éjszakáznak illetve sporteseményen vesznek részt, és nem kell fizetniük azoknak sem, akik a városban lévő ingatlanjuk után adót fizetnek. A mentességet élvezőknek online kell regisztrálniuk.

A város hatóságai már 2019 óta folytatnak vitát a belépőről, amely az eredeti tervek szerint az év minden napjára szólt, és három és tíz euró között mozgott volna.

A turisták számának korlátozása nagyon is indokolt, miután többen visszafordíthatatlan pusztítástól féltik a várost. Bár Velencében általában sokan vannak, nem lehetetlen úgy körülnézni, hogy közben elkerüljük a tömeget.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images, Unsplash)

 

 

belépődíj | összeg | 2024 | velence | részletek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom