Már nem a Távol-Keleten kell keresnünk a világ legjobb repterét

A Skytrax minden évben elkészíti a világ legjobb reptereinek listáját, amelyhez 550 repülőtérrel kapcsolatban kérdezik az utasok véleményét.

Az új listán pedig a tavalyi győztes szingapúri Changit, mely egyébként már tizenkétszer bizonyult a legjobbnak, letaszították a trónról. Az első helyre a szintén stabilan jól teljesítő dohai Hamad került, mely legutóbb 2021-ben vette át a címet a vezető helyét akkor már szűk egy évtizede őrző Changitól, és őrizte azt 2022-ben is, amikor viszont a Changi a harmadik helyre csúcszott vissza.

Mint Badr Al Meer, a Qatar Airways csoport vezérigazgatója elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy az utasok harmadszor is őket választották a világ legjobb repülőterének.

A legjobb húszba nyolc európai úti cél került be a párizsi Charles de Gaulle-lal az élen, amely a hatodik helyet szerezte meg, míg a müncheni, zürichi és isztambuli repülőteret szintén a legjobb tízben találjuk.

Charles de Gaulle reptér

Noha a Changi egy hellyel lejjebb lépett, a Távol-Kelet továbbra is hozza a formáját, a legjobb húsz helyből hetet szerzett meg, ebből négy Japánnak köszönhető. A tokiói Haneda és Narita az első ötben szerepel, és a nagojai Csúbú Centrair valamint a Kanszai nemzetközi repülőtér is a legjobbak között van.

A Haneda reptér

Íme, a legjobb húsz:

 1. Hamad nemzetközi repülőtér, Doha
 2. Szingapúr-Changi nemzetközi repülőtér
 3. Incshoni nemzetközi repülőtér, Szöul
 4. Haneda nemzetközi repülőtér, Tokió
 5. Narita nemzetközi repülőtér, Tokió
 6. Párizs-Charles de Gaulle repülőtér
 7. Dubaji nemzetközi repülőtér
 8. Müncheni repülőtér
 9. Zürichi repülőtér
 10. Isztambuli repülőtér
 11. Hongkongi nemzetközi repülőtér
 12. Róma-Fiumicino nemzetközi repülőt
 13. Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtér
 14. Helsinki nemzetközi repülőtér
 15. Adolfo Suárez Madrid-Barajasi repülőtér
 16. Csúbú Centrair nemzetközi repülőtér
 17. Vancouveri nemzetközi repülőtér
 18. Kanszai nemzetközi repülőtér
 19. Melbourne-i repülőtér
 20. Koppenhágai repülőtér

A Changin persze sosem áll meg az élet, akár az első helyre kerül, akár nem: tavaky például drámai átalakítások után nyitották meg újra a 2-es terminált.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

repülőterek | Hamad | changi | repülőtér | világ

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom