Megválasztották a világ legjobb sajtját

A svájci Mountain Dairy Fritzenhaus sajtgyártó által készített Gruyère-t választották a világ legjobb sajtjának.

A World Cheese Contest a világ legnagyobb sajt-, vaj- és joghurtversenye, melyen idén huszonkilenc ország termelői vettek részt juh- és kecskesajt, lágy- és keménysajt kategóriákban. A háromnapos rendezvényen a bírák – akik között Michelin-csillagos szakácsok is voltak – végigkóstolták a sajtokat, hogy különböző szempontok szerinti értékelést követően meghozzák a döntésüket.

A győztes a 2021-es versenyhez hasonlóan ismét Michael Spycher, a svájci Mountain Dairy Fritzenhaus sajtkészítő mesterének Gruyère sajtja lett, így a tavaly elnyert címét meg tudta őrizni. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy bár a franciák gyakran állítják azt, hogy ők készítik a világ legjobb sajtjait, a valóságban

Svájc, Spanyolország, Olaszország és Nagy-Britannia nemcsak, hogy utolérte őket, de gyakran le is körözik a franciaországi kézműves termelőket.

A magyar sajtkészítők is remekeltek az utóbbi években. A Vászolyi Sajtmanufaktúra a 2019-es Nemzetek Sajtja verseny győzteseként érdemelte ki 2021-ben a Mondial du Fromage-on való indulást, és a legnagyobb szakmai elismeréssel térhet haza, hiszen egyedüli magyar márkaként kapott aranyérmet a francia zsűritől, vagyis a Balaton sajt újabb nívós szakmai méltatásban részesült.

(Forrás: Finedining Lovers, fotó: World Champion Cheese)

kecskesajt | sajt | sajtgyártók | world champion cheese | juhsajt | sajttermelők

FOLYTASD EZZEL

A legnagyobb bűnök, amiket olasz ételekkel el lehet követni

Ennyi kávét érdemes inni egy nap és ennyi csésze számít már soknak

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában
Hirdetés