A világ tíz legrégebbi kocsmája, ahová ma is beülhetsz egy italra

A kocsmák évszázadok óta fontos szerepet töltenek be a vendéglátásban, a helyi lakosság és a turisták találkozási helyei, a közösségi élet egyik központjai. Ezek között pedig vannak egészen meglepően régiek is.

Sean's Bar, Athlone, Írország

900-ban nyitotta meg a kapuit ez a kocsma, amelyet a történészek szerint a vikingek látogattak. Az Athlone városában található Sean's Bar több mint ezeregyszáz éves, ezzel pedig bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is, mint Írország legrégebbi pubja.

Seven Stars, London, Egyesült Királyság

Az eredetileg az 1600-as évek elején épült Seven Stars pub teljesen autentikus belső térrel rendelkezik, hogy időutazásra csábítson. Az enteriőrben késő viktoriánus-korabeli dekorációk láthatók, köztük antik faburkolatokkal, vintázs lámpákkal, hangulatos kandallóval.

The Green Dragon Tavern, Boston, USA

Az 1654 óta működő kocsma fontos szerepet töltött be az amerikai forradalomban és a bostoni teapartiban. Bár a kocsmát az évek során többször is felújították, megőrizte eredeti varázsát, amelyet történelmi műtárgyak emelnek még magasabb szintre. Ezek között megtalálhatók a forradalom időszakából származó levelek és dokumentumok is.

The Merry Ploughboy, Dublin, Írország

1789 óta működik ez a családi tulajdonban lévő bár, amelyet a The Merry Ploughboys nevű zenekar vásárolt meg 2006-ban, így az egyetlen olyan ír kocsmának számít, amelyet zenészek üzemeltetnek. A helyen szinte minden este élő zene szól, emellett ír zenei és táncműsorok is szórakoztatják a vendégeket.

Zum Franziskaner, München, Németország

A szintén családi kézben lévő tradicionális söröző München központjában található és a város legikonikusabb pubjának számít. Az 1363-ban alapított kocsma belső terében rusztikus, fából készült asztalok és padok sorakoznak, a falakat bajor zászlók díszítik. A hagyományos bajor konyha remekeit felvonultató helyen különleges sörök is kóstolhatók.

The Brazen Head, Dublin, Írország

A Dublin szívében található nyolcszáz éves Brazen Head egy ikonikus pub, amelynek gyökerei egészen 1198-ig nyúlnak vissza. A pub belső terét fából készült dekorációk és a gyönyörű téglafalak díszítik. A kifejezetten otthonos hangulatot árasztó kocsmában klasszikus ír ételek és italok várják a vendégeket.

The White Horse Tavern, Newport, USA

A Rhode Island-i Newportban található taverna 1673 óta szolgálja ki a vendégeket, így egyedülálló helyet foglal el az amerikai történelemben. Ezt tartják ugyanis az Egyesült Államokban a legöregebb, valamint a világ tizedik legrégebbi, működő éttermének. A gyarmati stílusú épületbe belépve antik bútorok és látványos kandalló varázsol el. A tavernában a régióra jellemző ételeket kínálnak, azon belül is elősorban a tenger gyümölcseire helyezik a hangsúlyt.

Ye Olde Mitre, London, Egyesült Királyság

Az ikonikus Hatton Garden gyémántnegyedben található kocsma a 16. században az Ely-palota püspökének teázója volt, de azóta is megőrizte eredeti varázsát alacsony mennyezetének, faburkolatának és hangulatos kandallójának köszönhetően. A pub brit söröket és ciderek széles választékát kínálja, valamint olyan klasszikus kocsmai ételeket, mint a húsos pite.

The Eagle, Cambridge, Egyesült Királyság

Az 1667-ben alapított kocsma Cambridge egyik legrégebbi pubja, ami fennállása óta népszerű találkozóhelye az akadémikusoknak és a diákoknak. Fontos történelmi pillanat helyszíne is volt, hiszen Francis Crick és James Watson tudósok 1953-ban itt jelentették be felfedezésüket a DNS genetikai információinak hordozásáról.

Ye Olde Cheshire Cheese, London, Egyesült Királyság

A London szívében található Ye Olde Cheshire Cheese a történelmem folyamán számos híres brit írót látott vendégül, többek között itt töltötte szabadidejének egy részét Charles Dickens, Sir Arthur Conan Doyle és Mark Twain is. A kocsma labirintusszerű elrendezéséről nevezetes, rejtett zugaiban bárki elbújhat a kíváncsi tekintetek előtt.

Ahhoz, hogy a történelmi kocsmák fennmaradhassanak, sokszor lakossági összefogásra is szükség van. Ez történt ezzel a hatszáz éves pubbal is, amelyet a világ legnépszerűbb sorozata mentett meg.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty és hivatalos oldalak)

egyesült államok | vendéglátóhely | nagy sztori | egyesült királyság | legrégebbi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom