Ilyen könnyen még nem lehetett felfedezni az ókori egyiptomi csodákat

Online túrákat indított az Egyiptomi Turisztikai és Régiségügyi Minisztérium.

Az "Experience Egypt from home. Stay home. Stay safe" szlogen mentén indított kezdeményezés célja, hogy a koronavírus-járvány miatt otthonmaradásra kényszerülők legalább virtuálisan vezetett túrákon bejárhassák az ősi romokat, sírokat, kolostorokat.

Az igencsak részletgazdag 3D-s túrák a Google Street View-hoz hasonlóan működnek.

Az egész képernyős kaland ingyenes, díjmentesen nézhetjük meg többek között III. Meresankh királynő vagy a 18. dinasztia idejéből származó ókori egyiptomi hivatalnok, Menna sírját a thébai nekropoliszban, illetve a negyedik században épült Vörös Kolostort, amely az egyiptomi kopt egyház egyik legszentebb helye, az ország egyik leghíresebb kolostora.

Ez is érdekelhet:

Így gyönyörködhetünk a világ legnagyobb konyhakertjének színpompás virágaiban

Nem maradnak közönség nélkül Hollandia csodakertjének virágai.

(Fotók: Unsplash)

csodák | sírhely | online túra | Virtuális | Egyiptom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom