Close
Aki szereti a palacsintát, Amerikát, Skandináviát és a retrót, annak itt a tökéletes hely

Aki szereti a palacsintát, Amerikát, Skandináviát és a retrót, annak itt a tökéletes hely

Kicsit halvány, kicsit sápadt, de az övék – az atlantaiak új reggelizőhelye eléggé visszafogott skandináv és retrohangulattal rendezkedett be a Ponce City Market környékén.

A helyi NO építészeti iroda alkotta meg a Pancake Social nevű éttermet, amely egy történelmi jelentőségű épületben nyitott meg tavasszal.

A hatalmas téglaház korábban többfunkciós épületként működött: irodák, közösségi terek, lakások, valamint vendéglátóhelyek otthonaként szolgált.

A reggeliző stílusa, színei és anyaghasználata a minimalista skandináv dizájnra jellemző hatásokat – természetes fény, tiszta vonalak, nyers fa – vonultatja fel.

Mindjárt az étterem közepén szemet szúr a hatalmas és formás, fából eszkábált pult, melynek tetejéből fehér, acélból készült polcok lógnak lefelé.

A pultnak nem csupán a dekorációban jutott fontos szerep, hanem elválasztja a kiszolgáló részleget az étkezőtől (ezt a feladatot egyébként a különböző mintájú padlók is megkapták).

Akad még néhány izgalmas dizájnelem az étteremben, melyek közül kiemelkedik a felkockázott szalonnát idéző méretes ülőgarnitúra, de a falakra felhelyezett órák sora és a retrohangulatért leginkább felelős barna ülőalkalmatosságok sem hétköznapiak.

Hogy némi kortárs barista vonalat is csempésszenek a Pancake Socialbe, fehér székekkel és egyszerű, világos faasztalokkal dekorálták a helyiséget.

Az étterem egyébként kiváló helyen, az atlantai Beltline-on található, ami hasonló a New York-i Highline-hoz, azaz egy korábbi vasútvonalból kialakított közösségi térként aposztrofálható. Ami pedig a reggelicentrikus, de egész nap kérhető menüt illeti, ha már a pancake szó szerepel a hely elnevezésében, értelemszerűen nem fogták vissza magukat a palacsintaválasztékot tekintve: tizenegy féléből válogathat a vendég, továbbá hamburgerek, saláták, szendvicsek és tojásos ételek is választhatóak. Nem beszélve egy igazi különlegességről, a savanyúkáposztás gofriról.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom