Kicsit halvány, kicsit sápadt, de az övék – az atlantaiak új reggelizőhelye eléggé visszafogott skandináv és retrohangulattal rendezkedett be a Ponce City Market környékén.
A helyi NO építészeti iroda alkotta meg a Pancake Social nevű éttermet, amely egy történelmi jelentőségű épületben nyitott meg tavasszal.
A hatalmas téglaház korábban többfunkciós épületként működött: irodák, közösségi terek, lakások, valamint vendéglátóhelyek otthonaként szolgált.
A reggeliző stílusa, színei és anyaghasználata a minimalista skandináv dizájnra jellemző hatásokat – természetes fény, tiszta vonalak, nyers fa – vonultatja fel.
Mindjárt az étterem közepén szemet szúr a hatalmas és formás, fából eszkábált pult, melynek tetejéből fehér, acélból készült polcok lógnak lefelé.
A pultnak nem csupán a dekorációban jutott fontos szerep, hanem elválasztja a kiszolgáló részleget az étkezőtől (ezt a feladatot egyébként a különböző mintájú padlók is megkapták).
Akad még néhány izgalmas dizájnelem az étteremben, melyek közül kiemelkedik a felkockázott szalonnát idéző méretes ülőgarnitúra, de a falakra felhelyezett órák sora és a retrohangulatért leginkább felelős barna ülőalkalmatosságok sem hétköznapiak.
Hogy némi kortárs barista vonalat is csempésszenek a Pancake Socialbe, fehér székekkel és egyszerű, világos faasztalokkal dekorálták a helyiséget.
Az étterem egyébként kiváló helyen, az atlantai Beltline-on található, ami hasonló a New York-i Highline-hoz, azaz egy korábbi vasútvonalból kialakított közösségi térként aposztrofálható. Ami pedig a reggelicentrikus, de egész nap kérhető menüt illeti, ha már a pancake szó szerepel a hely elnevezésében, értelemszerűen nem fogták vissza magukat a palacsintaválasztékot tekintve: tizenegy féléből válogathat a vendég, továbbá hamburgerek, saláták, szendvicsek és tojásos ételek is választhatóak. Nem beszélve egy igazi különlegességről, a savanyúkáposztás gofriról.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Dezeen)
világos | hangulat | Pancake Social | palacsinta | usaIlyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!