Ha egy bizonyos dolgot nem viszünk magunkkal, akkor kevésbé lehet jó a repülés.
Jeanie Carter pilóta egy üveg vízre esküszik.
Mint az köztudott, a jelenlegi korlátozások miatt a magunkkal hozott vizet nem engedik át a biztonsági ellenőrzésen. Utána természetesen lehet vásárolni folyadékot a terminálon, amit viszont már felvihetünk a fedélzetre.
A pilótaként dolgozó Jeanie Carter elmondta, hogy mindig vesz legalább egy palackozott vizet, és aztán viszi magával a gépre, merthogy ott nem mindig jut.
– A kereskedelmi járatokon azt vettem észre, hogy bizonyos helyzetekben a személyzet nem tud frissítőt felszolgálni, mert vagy nagyon rövid a út, vagy turbulencia lép fel. Utóbbi esetében pedig nem túl biztonságos, ha a kocsikkal a folyosón állnak.
A pilóta azt javasolja, hogy a beszállás előtt vásároljunk vizet, vagy töltsünk fel egy újratölthető vizes palackot.
A légiutas-kísérők persze megkínálhatják a szomjas utast csapvízzel, de az nem mindig a legjobb minőségű, sőt egyesek óva intettek attól, hogy vizet kérjünk a repülőgépen, mert a tartályt, amelyben tartják, ritkán tisztítják.
Egy légikísérő elmondta, hogy számukra egyre bosszantóbb már, amikor az utasok azt kérik tőlük, töltsék újra a vizes palackjukat. Ez többek között azért sem igazán lehetséges, mert csak bizonyos mennyiségű víz van a repülőn.
Egy pilóta elárulta, miket érdemes csinálni, ha félsz a repüléstől, ezt az öt másodperces biztonsági trükköt pdig minden utasnak tudnia kell, amikor felszáll a repülőre.
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
üveg víz | utazás | pilóta | tanács | terminál
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!