Víz alatti pincészetet nyit a világ leghíresebb pezsgőháza

A magyarul „Pince a tengerben” névre fordítható élményutazás egy olyan különleges expedícióra hív, amely egészen a víz alatti pincészetig vezet, ahol a luxusmárka kísérleteket végez.

Egy ötvenéves kísérlet részeként a Veuve Clicquot még 2014 júniusában pezsgősüvegeket engedett le a Balti-tenger mélyére. Az ötletet egy 2010-es felfedezés ihlette, amikor egy búvárcsapat az Aland-szigetek déli részén egy hajóroncsban százhatvannyolc üveg pezsgőt fedezett fel,

köztük több mint negyven Veuve Clicquot-val.

Később a kóstoló során megállapították, hogy a pezsgők kiváló minőségűek voltak.

Ekkor határozták el, hogy létrehoznak egy víz alatti pincét, hogy ellenőrzött vízi környezetben kísérletezhessenek alkoholos italaikkal.

2014. június 18-án NV Yellow Label, Vintage Rose 2004 és demi-sec borok válogatását helyezték el az Alanda Vault víz alatti borospincéjében, egy egyedi fémketrecben. A mostani expedíció lesz az első alkalom, hogy a nagyközönség maroknyi része bepillantást nyerhet a különleges pince működésébe.

A pezsgős kalandot június 22. és 25. között tartják. A vendégek az utazást a Champagne-ban található Veuve Clicquot szőlőültetvényen és annak pincészetében kezdik meg, majd a híres Hôtel du Marc VIP gálavacsorával várja őket. Ezt követően repítik el a résztvevőket az Aland-szigetekre, hogy egy vitorláshajóval folytassák útjukat.

Az Albanus fedélzetén számos gasztronómiai élmény vár rájuk, majd egy éjszakát töltenek Silverskar távoli szigetén. A harmadik napon keresik fel a víz alatti pincét Klobben partjainál. Azok, akik búvárvizsgával rendelkeznek, lemerülhetnek a víz alá, hogy testközelből is láthassák az érdekes kísérletet és a rendhagyó Veuve Clicquot pincét.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Veuve Clicquot )

 

pincészet | pince | gasztronómia | habzó bor | veuve clicquot | utazás

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Hirdetés