Sokaknak lesz drága mulatság a vonatozás a nyártól: árat emel a MÁV, és megszűnik az IC-pótjegy

Július 1-től nagy átalakulások várhatók a jegyek szerkezetében és árában.

Az IC-helyjegy elővételben egységesen 650 forint, az utazás napján megváltva pedig 990 forint lesz, a nem IC-kocsikból álló, de helyjegyköteles vonatokon egységesen háromszáz forintra módosul a helyjegy ára.

Ettől az időponttól országbérlettel is utazhatunk a helyjegyköteles kocsikban, ha megváltjuk a helyjegyet.

A vármegyebérlet továbbra sem lesz érvényes a helyjegyköteles vonatokon, az első és prémium (1+) osztályra pedig egyik bérletet sem használhatjuk fel, mely utóbbira a helyjegyek ára egységesen 1990 forint lesz.

Szintén módosul a kilométeralapú menetjegyek díjszabása: tíz kilométerig négyszáz forint, 10,1 és 15 kilométer között 450 forint, 15,1 és 20 kilométer között 500 forint, 20,1 és 25 kilométer között 550 forint, 25,1 és 30 kilométer között 600 forint lesz a teljes árú jegy a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV járatain egyaránt.

A kedvezményes jegyek ára is módosul, míg a bérletek és a harminc kilométernél nagyobb távolságra szóló jegyek díjaszabása marad a jelenlegi.

Változnak azonban a MÁV-Start és GYSEV jegyekre járó kedvezmények az automatákban és a digitális felületeken: az automatáknál a kedvezmény megszűnik, a digitális felületeken pedig öt százalék lesz.

Nemrég álommunkát hirdettek azoknak, akik szeretnek vonatozni, ha pedig bizonytalan vagy, hogy vonattal vagy repülővel utazz, itt találasz néhány szempontot.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

vonat | vásárlás | Intercity | IC | árváltozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom