Close
Aktív vulkán láváján készülnek a világ legkülönlegesebb pizzái

Aktív vulkán láváján készülnek a világ legkülönlegesebb pizzái

Guatemalában a Pizza Pacaya megtalálta a piaci rést.

Pop-up pizzériát nyitott David Garcia séf a guatemalai aktív, Pacaya vulkán mellett, a turisták pedig imádják kreativitását.

Az ötlet azt követően villant be a szakács fejében, hogy meglátta, az idegenvezetők a csoportjaikkal pillecukrot sütögetnek a láván.

– Egy nap tehát előkészítettem egy pizzát, elvittem a vulkánhoz és tizennégy perc alatt készre sütöttem. A sütési körülmények pedig exkluzív ízvilágot és csodálatos roppanósságot adtak az ételnek. Azonnal tudtam, hogy ezt folytatni kell – nyilatkozta az egyik nemzetközi hírügynökségnek.

Hozzátette ugyanakkor, hogy kezdetben meg kellett tanulnia a technikát és fel kellett térképeznie a biztonsági körülményeket is, ugyanis rendkívül magas a hőmérséklet a láva mellett, így figyelnie kell a szél irányára is, nehogy megégesse. Emellett pedig mivel a láva mozog, ügyelnie kell arra is, hogy a téglalap alakú tepsik, amikben a pizzák készülnek, nehogy elsodródjanak.

Nem Garcia az első, aki forradalmasította a vulkáni főzést, az év elején ugyanis izlandi tudósok sütögettek hot dogokat a Fagradalsfjall-hegy felett. A Pizza Pacaya azonban mára turisztikai látványossággá vált és kis túlzással híresebb, mint maga a vulkán.

Eközben Olaszországban igazi szentségtörést követtek el azzal, hogy üzembe helyezték az első pizzaautomatát.Hamarosan pedig valósággá válhat mindaz, amit korábban csak sci-fi filmekben láthattunk: drónok segíthetnek a futároknak a házhoz szállításban az egyik nemzetközi gyorséttermi lánc legújabb innovációjának köszönhetően.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Johan Ordonez, Getty Images)

guatemala | láva | utazás | vulkán | sütés

FOLYTASD EZZEL

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Hatalmasat bukott Gordon Ramsay

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom