Close
Kitört a Wednesday-láz Romániában, megrohamozták a turisták ezeket a helyszíneket

Kitört a Wednesday-láz Romániában, megrohamozták a turisták ezeket a helyszíneket

A Wednesday című Netflix-sorozat igencsak felpezsdítette a romániai turizmust.

A Tim Burton rendezésében és Jenna Ortega főszereplésével készült Addams Family-remake a Netflix harmadik legnézettebb műsora a Squid Game és a Stranger Things után, és rengeteg nézője nemcsak a képernyőn, de a valóságban is szeretné látni a Romániában forgatott film ikonikus helyszíneit.

A bukaresti Műszaki Egyetem

Az egyik legnépszerű célpont a bușteni-i Cantacuzino-kastély, amely a Nevermore Akadémia szerepében jelent meg.

A Cantacuzino-kastély

A helyszínre egyre többen érkeznek külföldről és Romániából is, és megnőtt a fiatalabb látogatók száma is, akik eddig annyira nem érdeklődtek a látványosság iránt. Szintén növekvő figyelemnek örvend a szinajai királyi vasútállomás, a bukaresti Műszaki Egyetem, a Botanikus Kert és a Monteoru-ház is.

Románia Európa legolcsóbb úti céljai közé tartozik, ennyibe kerülnek a szállások és az éttermek.

(Forrás: Romania Insider, képek: Getty Images, Wikimédia Commons)

film | netflix | wednesday | forgatási helyszín | románia

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram