Close
Biztonsági kockázat miatt több járatát is leállítja a Wizz Air

Biztonsági kockázat miatt több járatát is leállítja a Wizz Air

Tekintettel a Moldova légterét fenyegető kockázatokra március 14 -től a légitársaság felfüggeszti minden járatát az ország fővárosába, Chisinauba, beleértve a prágai és budapesti viszonylatban közlekedőket is.

Mint közleményükben írták, szorosan figyelemmel kísérik a moldovai biztonsági helyzetet, és folyamatosan tartják a kapcsolatot a helyi és nemzetközi hatóságokkal.

Chisinau

Ugyanakkor március 14. után növelik a Románia keleti részén található Jászvásárból (Iasi) induló járataik számát ez a Chisinauhoz legközelebbi repülőtér, ahol a cég működik.

Új útvonalakat indítanak Jászvásár és Berlin között, és sűrítik a járatokat Barcelona, Milánó, Bologna, Róma, Dortmund, Larnaca, London és Treviso irányába.

A légitársaság a chisinaui repülőtéren működő kapacitását más útvonalakra helyezi át, akik pedig már megvették a jegyüket valamelyik chisinaui járatra, kérhetnek átfoglalást  vagy a viteldíj visszatérítését. A bázist újra megnyitják majd, amint azt biztonságosan megtehetik.

Moldovában eddig sem volt könnyű a helyzet, a nemzeti légitársaság csődközelbe került, ősszel pedig kihívássá vált az ország energiaellátása.

(Forrás: Romania Insider, képek: Getty Images)

törlés | felfüggesztés | Chisinau | járatok | wizz air

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram