Ilyen az, ha az ázsiai small plate világ találkozik a nyüzsgő budapesti éjszakákkal

Idén áprilisban új szín tűnt fel a magyar főváros gasztronómiai porondján, mely a japán izakaya tradíciók és szaké bárkultúra előtt tiszteleg.

A Yuru koncepciója az ázsiai small platek és Budapest nyüzsgő éjszakai életének találkozásában született, hogy különleges umami ízek, izgalmas italok és minőségi zenei programok egyedi kombinációját hozza el. “A Yuru nekem a szabadság és az izgalom találkozása, egy olyan hely, ahol szórakozást és élményt adunk a vendégeinknek” mondja Szöllősi Mihály, az étterem társalapítója, akinek a japán gasztronómia iránti rajongása már gyermekkorától kezdve meghatározó volt.

A szerteágazó étlapot úgy alakították ki, hogy mind a tapasztalt gasztrokalandorok, mind az ázsiai konyhával még csak ismerkedő vendégek számára is tudjanak újat mutatni letisztult, stílusos és érthető fogásaikkal.

A japán konyhaművészet inspirálta ételeket autentikus eljárásokkal álmodták meg, ugyanakkor sok esetben ezek frissebb, modernebb változatát adják vissza a vendégeknek.

A kis létszámú, fiatal tehetségek alkotta konyhai csapatot Hegedűs Levente vezeti, aki a korábbiakban többek között a 101 Bistro séfjeként bizonyította kiváló érzékét az orientális ízekhez. “Tetszik, hogy ázsiai világot ötvözünk a nordic stílussal, ami szerintem egy nagyon ütős kombináció, nekem ez a két stílus áll legközelebb a szívemhez”árulta el Levente, aki csapatával receptúrában és alapanyagokban a szigetországot követi, viszont technológiában és tálalásban északi stílust ígér.

Csirke yakitori

A menü ételei között központi szerepet töltenek be a bintochan grillen készült forró yakitori és kushiyaki fogások, melyekhez kiválóan párosulnak a lágy sashimik, füstös zöldségek, halak és szószok. Signature és egyben egyik legnépszerűbb ételük a Katsu Sando, mely szaftos marhahátszínnel, fermentált szilvával gazdagított katsu szósszal, japán tejkenyér ölelésében válik tökéletes comfort fogássá.

A szenes karfiol a vegetáriánusok és a húsevők számára egyaránt különleges választás, egyediségét a gazdag szezámszósz és pikáns chili olaj adja. Koncepciójukból adódóan italválasztékukban kiemelt helyet töltenek be a sakék, de akár csak a japán sörök, a lehengerlő koktélok is éppúgy megtalálhatóak a menün.

Szenes karfiol

A belsőépítészetét tekintve is teljesen egyedülállónak számító saké báron kívül a Dojo boutique club hangulatos falai adják a vendégtereket, aminek köszönhetően a gasztronómiai törekvéseik kiegészülnek az esti és késő esti szórakoztatással, jól megkomponált koktélokkal és olykor külföldi előadók, DJ-k briliáns szettjeivel, amit kis- és nagyobb társaságok egyaránt élvezhetnek.

Yuru a Zrínyi utcában, a kíváncsi szemek elől elrejtve kínál maradandó ízélményt és egész estés programot a minőségi kikapcsolódást kereső vendégeinek csütörtöktől-szombatig.

Az ázsiai konyha rajongóinak érdemes megkóstolniuk ezeket az ázsiai koktélokat és különleges snackeket, és egy koreai szusimester legjobbjait.

(Forrás: Yuru, képek: Kiss Dorka, Raconteur Agency, Emil Chalhoub)

Yuru | ázsiai | gasztronómia | budapest | izakaya

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom