Idén áprilisban új szín tűnt fel a magyar főváros gasztronómiai porondján, mely a japán izakaya tradíciók és szaké bárkultúra előtt tiszteleg.
A Yuru koncepciója az ázsiai small platek és Budapest nyüzsgő éjszakai életének találkozásában született, hogy különleges umami ízek, izgalmas italok és minőségi zenei programok egyedi kombinációját hozza el. “A Yuru nekem a szabadság és az izgalom találkozása, egy olyan hely, ahol szórakozást és élményt adunk a vendégeinknek” –mondja Szöllősi Mihály, az étterem társalapítója, akinek a japán gasztronómia iránti rajongása már gyermekkorától kezdve meghatározó volt.
A szerteágazó étlapot úgy alakították ki, hogy mind a tapasztalt gasztrokalandorok, mind az ázsiai konyhával még csak ismerkedő vendégek számára is tudjanak újat mutatni letisztult, stílusos és érthető fogásaikkal.
A japán konyhaművészet inspirálta ételeket autentikus eljárásokkal álmodták meg, ugyanakkor sok esetben ezek frissebb, modernebb változatát adják vissza a vendégeknek.
A kis létszámú, fiatal tehetségek alkotta konyhai csapatot Hegedűs Levente vezeti, aki a korábbiakban többek között a 101 Bistro séfjeként bizonyította kiváló érzékét az orientális ízekhez. “Tetszik, hogy ázsiai világot ötvözünk a nordic stílussal, ami szerintem egy nagyon ütős kombináció, nekem ez a két stílus áll legközelebb a szívemhez”– árulta el Levente, aki csapatával receptúrában és alapanyagokban a szigetországot követi, viszont technológiában és tálalásban északi stílust ígér.
A menü ételei között központi szerepet töltenek be a bintochan grillen készült forró yakitori és kushiyaki fogások, melyekhez kiválóan párosulnak a lágy sashimik, füstös zöldségek, halak és szószok. Signature és egyben egyik legnépszerűbb ételük a Katsu Sando, mely szaftos marhahátszínnel, fermentált szilvával gazdagított katsu szósszal, japán tejkenyér ölelésében válik tökéletes comfort fogássá.
A szenes karfiol a vegetáriánusok és a húsevők számára egyaránt különleges választás, egyediségét a gazdag szezámszósz és pikáns chili olaj adja. Koncepciójukból adódóan italválasztékukban kiemelt helyet töltenek be a sakék, de akár csak a japán sörök, a lehengerlő koktélok is éppúgy megtalálhatóak a menün.
A belsőépítészetét tekintve is teljesen egyedülállónak számító saké báron kívül a Dojo boutique club hangulatos falai adják a vendégtereket, aminek köszönhetően a gasztronómiai törekvéseik kiegészülnek az esti és késő esti szórakoztatással, jól megkomponált koktélokkal és olykor külföldi előadók, DJ-k briliáns szettjeivel, amit kis- és nagyobb társaságok egyaránt élvezhetnek.
Yuru a Zrínyi utcában, a kíváncsi szemek elől elrejtve kínál maradandó ízélményt és egész estés programot a minőségi kikapcsolódást kereső vendégeinek csütörtöktől-szombatig.
Az ázsiai konyha rajongóinak érdemes megkóstolniuk ezeket az ázsiai koktélokat és különleges snackeket, és egy koreai szusimester legjobbjait.
(Forrás: Yuru, képek: Kiss Dorka, Raconteur Agency, Emil Chalhoub)
izakaja | izakaya | ázsiai | budapest | Yuru | étterem
Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át
Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!