Ezért kell különösen résen lenni a londoni metrón

A Transport for London (TfL) adatai szerint idén április és szeptember között több mint a felével nőtt a bűncselekmények száma a metrón tavalyi év azonos időszakához képest.

Ezen belül a lopások száma nyolcvanhárom, a rablásoké pedig százhét százalékkal emelkedett, miközben az utasok száma tizenegy százalékkal csökkent. A zsebtolvajok fő célpontjai a forgalmas közlekedési és turisztikai csomópontok. Ilyen például a King's Cross St Pancras pályaudvar, ahová az Eurostar fut be. A londoni metróban a lopások harminckilenc százalékát az állomásokon követték el, és ez a megálló volt az egyik legnépszerűbb a tolvajok körében.

De a West End színházi negyed szívében lévő Leicester Square és az Oxford Circus, Európa legforgalmasabb bevásárlóutcájának kapuja szintén kiemelkedett a többi állomás közül a zsebtolvajlás szempontjából. A legtöbb lopás az északi vonalon (Northern Line) történt (676), ezt követte a Jubilee és a Piccadilly Line.

Ami a rablásokat illeti: ezek ötvenkilenc százalékát állomásokon követték el, a legtöbbet pedig a kelet-londoni Stratford bevásárlónegyedben, összesen tizennégyet.

A hétvégéken különösen ébernek kell lenni, mivel a lopások ötvenöt százaléka péntek és vasárnap között történt a metróban, huszonhárom százaléka pedig az esti csúcsforgalomban, délután öt és este nyolc óra között.

Bár a londoni buszokon nem nőtt annyit a bűnözés, mint a metrón, azért itt is érdemes óvatosnak lenni. A lopások aránya Westminsterben és Southwarkban volt a legnagyobb, míg a legtöbb rablás a dél-londoni Croydonban, az észak-londoni Haringeyben és Westminsterben történt.

Tekintettel a tolvajok megnövekedett aktivitására, ha városnézésre indulunk, érdemes megtennünk néhány óvintézkedést. A pénzt tartsuk övtáskában, ha pedig hátizsákban vannak az értékeink, tegyünk értéktelen tárgyakat a tetejükre, és vegyük előre a táskát a metrón. Az útlevet, a nagyobb összegű készpénzt vagy laptopot inkább hagyjuk a szállodai szobájában.

További biztonsági intézkedésként készítsünk másolatot a telefonon lévő fájlokról, és adjunk hozzá egy vészhelyzet esetén hívható számot, amely a lezárt képernyőn is látható. Jó tudni, hogy az online készülékkereső szolgáltatások segíthetnek megtalálni az elveszett telefont.

Itt további tippeket gyűjtöttünk össze, amellyel elkerülhetjük, hogy kiraboljanak, ha pedig Londonba utaznánk, a tél csodálatos időszak erre.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

tolvaj | london | zsebtolvajok | utazás | metró

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom