Így kerülheted el, hogy könnyedén kiraboljanak a zsebtolvajok

Nem árulunk el újdonságot azzal, hogy a számukra idegen városban kóborló turisták gyakori célpontjai a zsebtolvajoknak. Van azonban néhány módszer, amit megfogadva kevésbé válhatnak könnyű prédává.

Az sem meglepő, hogy a zsebtolvajok gyakran zsúfolt helyeken, például tömegközlekedési csomópontokon és forgalmas turisztikai látványosságoknál tevékenykednek. Éppen ezért az egyik legfőbb tanács az, hogy próbáljunk meg ne turistának kinézni és "céltudatosan sétálni" a városban.

A zsebesek ugye könnyen kiszúrhatják a turistákat, ha azok zavarodottnak tűnnek, vagy ha térképet használnak a tájékozódáshoz. Érdemes tehát még a szállodából távozás előtt ellenőrizni a tervezett  útvonalat, nehogy eltévedjünk.

Ha a utóbbi mégis megtörténik, inkább álljunk meg vagy üljünk le egy kávézóban, és ott nézzünk utána a dolgoknak, minthogy kétségbeesettnek és tanácstalannak tűnjünk az utcán.

Ajánlott megválogatni a ruházatot is, például, ha egy olyan városban járunk, ahol mondjuk egy szép tavaszi napon számunkra szinte tökéletes az időjárás, ellenben a helyieknek még túl hideg, akkor vegyünk fel vastagabb kabátot, hiába lenne elég egy pulcsi, mert így azt sugalljuk, hogy mi is fázunk, tehát helyiek vagyunk.

További hasznos tanács még, hogy értéktárgyakat ne vigyünk magunkkal a városi cirkáláshoz és figyeljünk oda a szelfizésnél, és a zsúfolt attrakcióknál, mert egy óvatlan pillanatban a zsebünkbe nyúlhatnak.

Nemrég készült egy rangsor, ami azokat a helyeket mutatja meg, ahol a legnagyobb veszélynek vagyunk kitéve.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

utazás | zsebtolvajok | tippek | tanácsok | megelőzés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom