Ez az öt villa lenyűgözött minket az idén

Ez az év is adott néhány jó okot az álmodozásra, például ezeknek az álomszép villáknak a formájában, amelyek Spanyolországtól Görögországon és Belgiumon át egészen Kaliforniáig és Chiléig bűvöltek el minket. Képzeletben bejártuk a tágas tereket, megpihentünk a harmonikus enteriőrökben, és kiültünk a teraszra egy kávéval, hogy a kilátásban gyönyörködjünk. 

A Lamborghini luxusvillái

A Lamborghini a Dar Global fejlesztő céggel együttműködve ötvenhárom villát épít Behanavís városában, a dél-spanyolországi Marbella mellett, a Costa del Sol-on. A Tierra Viva névre keresztelt épületek dizájnját a márka szuperautói ihlették, a belső tereket a Lamborghini stílusa által inspirált, kifinomult kivitelezés gazdagítja.

A házakhoz egy pár medence is tartozik, kilátással a Földközi-tengerre, és több terasz egészíti ki őket, de a hatalmas ablakokból is lehet gyönyörködni a kilátásban, amelyek a márványpadlótól a mennyezetig érnek.

A Lamborghini luxusvilláit közvetlenül a márka szuperautói inspirálták

Építészeti remekműre fordítja a Lamborghini lényegét, erejét és korlátlan természetét.

Egy fenomenálisan szép krétai villa

Földszínek és természetes anyagok jellemzik ezt a pazar villát Krétában, melyet a Thrypti-Ornos hegység oldalába tervezett az athéni Block722 építészstúdió. A nyaraló (amit mi simán állandó és örök lakhelynek használnánk) gyönyörűen olvad a természetbe:

egy villába írt óda az építészet és természet kapcsolatáról.

 

A villa egy főépületből és két vendégházból áll, valamint egy félelmetesen szép, feszített víztükrű medencéből. Az építészek a lapos tetejű házon csodás tetőkerteket alakítottak ki, mellyel még inkább a környezet részévé tették az épületet.

Belesajdultunk, annyira fenomenálisan szép ez a krétai villa

Valahogy minden nap úgy kellene élni mint ahogy ez a krétai csoda kinéz.

Pazar villa az amerikai borvidéken

Klopf Architecture tervezte a Sonoma-völgy tetejére ezt az egészen fenomenális villát, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező, nagy borvidékre. A luxusrezidencia a 20. század közepének építészeti elemeit emeli be csodásan a modern igényeknek megfelelően,

az eredmény pedig egy olyan otthon, melyben minden nap egy mámoros nyaralás.

A bouldersziklákra épült rezidencia 378 négyzetméteres, egyszintes és lapos tetejével direkt úgy alakították ki, hogy ne lógjon ki a tájból, a lakók mégis kompromisszum nélkül élvezhessék a panorámát.

Gyönyörű amerikai borvidékre tekint ez a pazar villa

Rosszabbat is el tudnánk képzelni, mint itt az infinity poolban borozgatni a kaliforniai napsütésben.

Tükörburkolatú villa egy belga erdőben

A Beli House egy 1960-as évekbeli erdei villa helyére épült, amelyet a belga jogszabályok és a tulajdonos nagyobb terek iránti igénye miatt el kellett bontani. A Studio Okami Architecht azonban tisztelegni akart az eredeti épület előtt, így az 1960-as évek hangulatát megőrizte és visszacsempészte az új ingatlanba.

Ebben az időben több értékes villa is épült az Antwerpent körülölelő zöldövezetben, különösen népszerű volt az erdős terület. Az itt vásárolt, eredeti ingatlan azonban már nem felelt meg a modern kor követelményeinek, sem az otthon változó funkciójának, beleértve a home office-t, a mozgalmas családi élethez való alkalmazkodást.

Elképesztően beolvad az erdőbe ez a tükörburkolatú, csodálatos villa

A Beli House tükrös homlokzattal rendelkezik, és az 1960-as évek dizájnját követi.

Az óceán vonzásában

A chilei ERRE építészstúdió tervezte a Casa Ferrant, ezt a fantasztikus nyaralót Matanzasban, Chilében.

A 240 négyzetméteres, U alakú villa egy szikla szélén fekszik egy 2 200 négyzetméteres telken és egészen varázslatosan “bukik” a Csendes-óceánba.

Az építészek a tervezéskor három fő szempontot vettek figyelembe: hogy a házat úgy helyezzék el, hogy az védve legyen az erős délnyugati széltől, északi és déli oldalon is teljesen elzárt legyen a kíváncsi szemektől, de mindeközben kihozza a maximumot az óceáni kilátásból.

Minden percben a sós óceánt szívhatjuk magunkba ebben a gyönyörű chilei villában

Nehéz eldönteni, hogy a ház vagy a kilátás a pazarabb.

(Képek forrása: Dezeen, Ana Santl, Mariko Reed, Nick Claeskens/Dezeen, Nicolás Saieh)

villák | villa | lenyűgöző | ház | 2023

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom