A lakóautósok paradicsomává szeretne válni ez az európai ország

Az elmúlt években egyre többen érkeztek lakóautóval Luxemburgba, ezért a kormány úgy érezte, lépnie kell.

Útmutatót készített, mellyel a turisztikai vállalkozásokat szeretné segíteni abban, hogy minél jobban megfeleljenek a lakóautósok igényeinek, akikből egyre többet találunk az Unióban.

2021-ben már 2,43 millió járművet regisztráltak, tizenhárom százalékkal többet, mint az előző évben. Emellett a lakóautózó korosztály is változik, míg eddig jellemzően az 50-70 évesek fordultak ehhez az utazási módhoz, megfigyelhető, hogy a 30 és 50 év közöttiek is egyre nagyobb arányban veszik ki a részüket belőle.

Az útmutató támpontokat ad a szolgáltatóknak, például kempingeknek, szállodáknak és más szálláshelyek üzemeltetőinek, nonprofit szervezeteknek és önkormányzatoknak arról, hogy milyen egy jó lakóautó-park. Két kategóriát különböztet meg, a standardot és a prémiumot:

az elsőhöz olyan alapdolgok tartoznak, mint a szennyvízelvezető platform vagy a hulladékgyűjtő és -válogató állomás, a másodikban pedig már extra kényelmi szolgáltatásokat is találhatunk, mint az automatikus beléptető sorompó és a wi-fi.

Az ország egy szabadon böngészhető online adatbázist is létrehozott a kempingekről.

Ha te is kedvet kaptál a lakóautózáshoz, ezt az öt tanácsot érdemes megfogadnod, de a profiktól is kaphatsz némi inspirációt.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash, Getty Images)

lakóautó | kemping | luxemburg

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom