Close
A lakóautósok paradicsomává szeretne válni ez az európai ország

A lakóautósok paradicsomává szeretne válni ez az európai ország

Az elmúlt években egyre többen érkeztek lakóautóval Luxemburgba, ezért a kormány úgy érezte, lépnie kell.

Útmutatót készített, mellyel a turisztikai vállalkozásokat szeretné segíteni abban, hogy minél jobban megfeleljenek a lakóautósok igényeinek, akikből egyre többet találunk az Unióban.

2021-ben már 2,43 millió járművet regisztráltak, tizenhárom százalékkal többet, mint az előző évben. Emellett a lakóautózó korosztály is változik, míg eddig jellemzően az 50-70 évesek fordultak ehhez az utazási módhoz, megfigyelhető, hogy a 30 és 50 év közöttiek is egyre nagyobb arányban veszik ki a részüket belőle.

Az útmutató támpontokat ad a szolgáltatóknak, például kempingeknek, szállodáknak és más szálláshelyek üzemeltetőinek, nonprofit szervezeteknek és önkormányzatoknak arról, hogy milyen egy jó lakóautó-park. Két kategóriát különböztet meg, a standardot és a prémiumot:

az elsőhöz olyan alapdolgok tartoznak, mint a szennyvízelvezető platform vagy a hulladékgyűjtő és -válogató állomás, a másodikban pedig már extra kényelmi szolgáltatásokat is találhatunk, mint az automatikus beléptető sorompó és a wi-fi.

Az ország egy szabadon böngészhető online adatbázist is létrehozott a kempingekről.

Ha te is kedvet kaptál a lakóautózáshoz, ezt az öt tanácsot érdemes megfogadnod, de a profiktól is kaphatsz némi inspirációt.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash, Getty Images)

lakóautó | luxemburg | kemping

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram