Ezek azok az országok, ahová semmi esetre sem érdemes most elutazni

Íme a legnagyobb biztonsági kockázatot jelentő helyek.

Líbia, Szíria és Afganisztán a legveszélyesebbek közé tartozik az International SOS által készített, egészségügyi és biztonsági szakemberek bevonásával készült elemzés szerint. A felmérés során több kategóriát vizsgáltak az egyes országokra nézve, például a politikai erőszakot (beleértve a terrorizmust, a lázadást, a politikai indíttatású zavargásokat és a háborút), a társadalmi zavargásokat, valamint a bűnözés jelentette fenyegetést.

Az országok minősítésekor figyelembe vették a közlekedési infrastruktúra szilárdságát, a munkaügyi kapcsolatok állapotát, a biztonsági és egészségügyi szolgáltatásának hatékonyságát, és az ország természeti katasztrófákra való érzékenységét is.

A legalacsonyabb, azaz "jelentéktelen" kockázati szintet hét európai ország kapta meg: Izland, Dánia, Norvégia, Finnország, Svájc, Szlovénia és Luxemburg – vagyis ezek az országok a legbiztonságosabbak a világon.

Európa nagy részével együtt az Egyesült Királyság is "alacsony" kockázati besorolású, csakúgy, mint az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália.

Azok az országok, amelyek a legmagasabb, "extrém" kockázatú besorolást kaptak biztonsági szempontból, főként Afrikában vagy a Közel-Keleten találhatók.

Összesen tizennégy ilyen van: Afganisztán, Jemen, Szíria, Líbia, Mali, Szomália, Dél-Szudán és a Közép-afrikai Köztársaság, valamint Mozambik, Nigéria, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Ukrajna, Pakisztán, Irak és Egyiptom egyes részei.

Tavaly óta a haiti főváros, Port-au-Prince besorolását magas kockázatúról extrémre emelték a helyi bűnbandák működése miatt. Eközben Malajziában Johor Bahru (Johor állam) egy alapos felülvizsgálatot követően közepesről alacsonyra csökkent a biztonsági minősítés.

Ghánában pedig bejelentették, hogy 3500 dolláros (kb. 1,1 millió forintos) bírságot szab ki a légitársaságokra valamennyi oltatlan utas után, akit az országba utaztatnak.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

országai | biztonság | lista | legveszélyesebb | világ

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom