Mindig térdre borulunk az átlag feletti kreativitással rendelkezők előtt, főleg egy olyan szakmában, mint a vendéglátás, vagy még tovább szűkítve a kört, a koktélkészítés. Mert valljuk be: hiába létezik százféle alapanyag és ezerféle variáció, az egymáshoz idomuló összetevők megtalálása, plusz egy dekoratív és ellenállhatatlan ital kitalálása nem csettintésre jön. Úgy tűnik, a Leóban valamilyen kreatív szupererő birtokában lehetnek, ugyanis a csapat megint valami ötletdús dolgot alkotott.
Persze, ez senkit nem ért meglepetésként, hiszen Dreghiciu Gáborék bizonyos időközönként feltekerik az őrlángot és belobbantják a budai báréletet. Így történt ez most is, igaz, ezúttal nem a koktélok otthonának számító rooftopon, hanem a Hotel Clark földszintjén.
December elején debütált az ott található Leo Bistro klasszikus bárjának hét italból álló új signature koktéllapja, melyet öt kristály és egy japán spirituális vízkutató megfigyelései inspiráltak.
Masuro Emoto életét a vízben elrejtett titkos üzenetek megfejtésének szentelte. A japán üzletember megmutatta, hogy a különböző külső hatások megváltoztatják a vízkristályok formáját, és ezáltal a víz tisztítható, pozítív energiákkal ruházható fel.
A legtökéletesebb állapot eléréséhez öt kristályon keresztül vezetett az út. A szodalit, a tigrisszem, az aventurin, az ametiszt és a vörös jáspis energiáinak és rezgéseinek hatására érezhetően átalakul a víz szerkezete, íze.
Aventurin
A Leo új itallapja erre az öt kristályra épül, hiszen amennyiben egy kancsó vizet is átalakítanak, akkor a nagyjából 70%-ban vízből álló szervezetünkre is pozitívan hatnak.
Jasper és Flower of Life
Az ásványokat és azok emberekre gyakorolt energiáit Dreghiciu Gábor és csapata közel fél évig tanulmányozta, hogy a lehető legalkalmasabb összetevőkkel támogassa meg a kövekhez kapcsolt koktélokat. Az elkészült alkotások így nemcsak színben kapcsolódnak a kristályokhoz, hanem az akár húsz összetevő kombinációjában is.
Sodalite és Tiger Eye
Az alkotófolyamat itt nem állt meg. Kreatív, fából készült, vakkóstolós itallapot készítettek, így, ha igazán bátrak vagyunk, csukott szemmel, az ásványi energiák érzékelésével is választhatunk a menüről.
Az öt alapital mellé a Nagy Egésszel való Egyesülés szimbóluma, mindennek a közepén álló, az Élet Virága is kapott két koktélpárt. A Mizuwari, klasszikus japán kevert ital, mely japán whiskey és víz kombinációja, amit természetesen tisztított Emoto vízzel készítenek a Leo bartenderei. Mellette a Flower of Life ennek az italnak egy banánhabbal, copaibával variált twist-je.
A Leo csapata ezúttal is teljesen egyedi, spirituális utazásra viszi látogatóit, melynek célja, hogy “láthatóvá tegyék a láthatatlant”.
itallap | kristály | víz | koktélok | bistro | leo
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!