Ramus Kofoed séf azt követően döntött az étterem irányváltása mellett, hogy saját maga is változtatott étrendjén.
A Geranium sorra zsebeli be a rangos elismeréseket, három Michelin-csillaggal rendelkezik, megnyerte Dánia „Az év séfje” címét, a Bocuse d'Ort, 2022-ben pedig a világ legjobb éttermének választották. Érdekesség, hogy
az utóbbi címet azt követően nyerhették el, hogy levették a húst az étlapjukról.
A Geranium séfje öt éve kiiktatta a húst saját étrendjéből, januárban pedig a New York-i Eleven Madison Park és a San Francisco-i Atelier Crenn nyomdokaiba lépve határozta el, hogy eltávolítja az étlapról is.
Ehhez gyökeres változtatásra volt szükség és persze arra is, hogy néhány jellegzetes ételtől végleg búcsút vegyen.
A legújabb, őszi vacsoramenüt a gyermekeivel töltött horgászata inspirálta, de nem a szokásos módon. A rákot ugyanis pácolt karalábéból alkotta újra és úgy rendezte el a káposztát hozzá, minta az állat lábai lennének. A karalábét rákredukcióval keverte össze, hínárporral hintette meg, majd kaviárral tűzdelt vajas-fűszeres szószba helyezte a tökéletes végeredményért.
Szintén újdonságként kerülnek az asztalra az evőpálcikák, amelyek használata Kofoed szerint
egy gyönyörű étkezési mód, nem mellesleg pedig kedves gyerekkori emlékeket is felidéz benne.
Bár a hús elhagyása drasztikus váltást jelentett a konyhában, egy dolog nem változott: az ételek továbbra is a séf személyiségét tükrözik és azt a dán tájat, amely ihlette.
(Forrás: RobbReport, fotók: Facebook)
étterem | geranium | dán konyha | a világ legjobb étterme | dán étterem
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!