Close
A világ legjobb éttermében egy falat húst sem találsz

A világ legjobb éttermében egy falat húst sem találsz

Ramus Kofoed séf azt követően döntött az étterem irányváltása mellett, hogy saját maga is változtatott étrendjén.

A Geranium sorra zsebeli be a rangos elismeréseket, három Michelin-csillaggal rendelkezik, megnyerte Dánia „Az év séfje” címét, a Bocuse d’Ort, 2022-ben pedig a világ legjobb éttermének választották. Érdekesség, hogy

az utóbbi címet azt követően nyerhették el, hogy levették a húst az étlapjukról.

A Geranium séfje öt éve kiiktatta a húst saját étrendjéből, januárban pedig a New York-i Eleven Madison Park és a San Francisco-i Atelier Crenn nyomdokaiba lépve határozta el, hogy eltávolítja az étlapról is.

Ehhez gyökeres változtatásra volt szükség és persze arra is, hogy néhány jellegzetes ételtől végleg búcsút vegyen.

A legújabb, őszi vacsoramenüt a gyermekeivel töltött horgászata inspirálta, de nem a szokásos módon. A rákot ugyanis pácolt karalábéból alkotta újra és úgy rendezte el a káposztát hozzá, minta az állat lábai lennének. A karalábét rákredukcióval keverte össze, hínárporral hintette meg, majd kaviárral tűzdelt vajas-fűszeres szószba helyezte a tökéletes végeredményért.

Szintén újdonságként kerülnek az asztalra az evőpálcikák, amelyek használata Kofoed szerint

egy gyönyörű étkezési mód, nem mellesleg pedig kedves gyerekkori emlékeket is felidéz benne.

Bár a hús elhagyása drasztikus váltást jelentett a konyhában, egy dolog nem változott: az ételek továbbra is a séf személyiségét tükrözik és azt a dán tájat, amely ihlette.

(Forrás: RobbReport, fotók: Facebook)

dán étterem | Dánia | geranium | dán konyha | étterem

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram