Close
Ez a két magyar leves helyet kapott a világ legjobbjainak listáján

Ez a két magyar leves helyet kapott a világ legjobbjainak listáján

Az utazással és gasztronómiával foglalkozó TasteAtlas idén is összeállította a világ száz legjobb levesének listáját, amelynek élmezőnyében két magyar fogás is szerepel.

Mindkettő a felső negyedbe került, a húsleveles a 24., míg a gulyás a 16. lett.

A listát a sertéscsont-alapú, japán tonkocu rámen vezeti, majd a lengyel burgonyaleves, a Zurek következik, a dobogót pedig a török lencseleves zárja.

Zurek

A negyedik helyen a thai kókuszos csirkelevest, a Tom Kha Gai-t találjuk, az ötödiken a mexikói lime-levest, a Sopa de Limát, a hatodik pedig a paraguayi bori-bori vagy vori-vori, sajtból és kukoricalisztból készült gombócokkal.

A hetedik a koreai ramen, a nyolcadik a thai Tom Yum, majd ismét egy koreai ramen, a shoyu ramen következik, a tízes listát pedig a finn lazacos burgonyaleves, a lohikeitto zárja.

Lohikeitto

Ez az öt hideg leves egy esős tavaszi napon is feldobja a hangulatot, itt pedig három különleges borsókrémlevest mutatunk egy kis csavarral.

(Forrás: 24.hu, képek: Getty Images)

 

gulyásleves | a világ legjobb | ramen | leves | húsleves

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram