Close
Öt ok, amiért érdemes megnézni az egyik legbájosabb olasz régiót

Öt ok, amiért érdemes megnézni az egyik legbájosabb olasz régiót

Ha olyan itáliai régiót keresel, amely csendesebb, kevésbé zsúfolt és messze nincs annyira felkapva, akkor Abruzzo lesz a megfelelő hely.

Olaszország eme festői szeglete az Appenninek hegységben található.

Több kilométernyi dombos vidékkel, drámai sziklákkal szegélyezett partvonallal és történelmi emlékekben gazdag falvakkal büszkélkedhet. Emellett izgalmas és vibráló városok is vannak arrafelé rengeteg éjszakai szórakozási lehetőséggel.

Mégis, valahogyan eddig nem igazán fedezték fel maguknak a tömegek.

Most megmutatjuk, miért érdemes.

Lenyűgöző a táj

Akár a zöldellő domboldalakat nézzük, akár a zord tengerpartokban gyönyörködünk, rengeteg természeti szépséget találni.

A régiót az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította, aminek magyarázata egyedülálló táji jellegzetességeiben és kulturális jelentőségében keresendő.

Mindenkinek jut valami

A szabadtéri tevékenységektől kezdve, legyen az túrázás és kerékpározás, egészen az olyan történelmi helyekig, mint a templomok és kastélyok, Abruzzóban valamennyi “látogatótípus” megtalálja, amit keres.

Izgalmasak az ételek

A regionális konyhájáról ismert Abruzzo klasszikus olasz ételeket ajánl egy kis csavarral.

Mindenképpen érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat, például a pepperoncini paprikát, a bárányragut és a gesztenyés desszerteket.

Megfizethető

Olaszország népszerű turisztikai célpontjaihoz képest (mint Róma vagy Firenze) Abruzzo kevésbé terheli meg a bankkártyát.

Kényelmes nyaralással lehet ott tervezni anélkül, hogy túl sok pénzt kellene adminisztrálni a kimenő oldalon.

Sulmona

Egy gyönyörű középkori város, amely 1300 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik a már az őskor óta lakott Valle Peligna fölött. A híres latin költő Ovidius ott töltötte utolsó éveit, amikor Augustus császár száműzte.

Sulmona ma is megőrzi egy tipikus olasz hegyi kisváros minden varázsát, szűken kanyargó utcáin ódon kőházak pihennek, melyeket vörös cseréptetők fednek. Kihagyhatatlan látnivaló az Il Colle Dei Morti (a Halál dombja), ami azért kapta ezt a nevet, mert erről a kilátópontról számos, sziklafalba vésett síremlék látható. Ezek emlékeztetnek Sulmona múltjára, a város annak idején a síremlékekre és sírkövekre szakosodott kézművesek központjának számított.

Eközben a magyarok és egyben a világ egyik legkedvencebb nyaralós célpontjának számító Itália elindított egy új projektet, amely segít a turistáknak felfedezni az ország legjobb, ám kevésbé ismert látnivalóit. A Viaggio Italiano (olasz utazás) nevű kezdeményezéssel azt remélik, hogy a látogatókat el tudják csalni az olyan megszokott turistalátványosságoktól, mint Firenze és Velence.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images)

régió | utazás | megfizethető | olaszország | abruzzo

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram