Close
Döntött az Airbnb, megszünteti a szállásfoglalásokat a járvánnyal küzdő országban

Döntött az Airbnb, megszünteti a szállásfoglalásokat a járvánnyal küzdő országban

Ezelőtt is szembe kellett nézniük nehézségekkel.

A nyárra minden kínai szállás- és élménylehetőséget levesz az oldaláról az Airbnb, miután az ország zéró Covid stratégiája miatti lezárások ellehetetlenítik az utazásokat.

A cég inkább a kínai turisták külföldi utazásaira fókuszál majd, miután a Kínán belüli foglalások egyébként is csak egy százalékát tették ki a bevételeinek az elmúlt néhány évben.

A külföldre utazó kínai turisták száma még a járvány előtti évtizedben megháromszorozódott, ami 2019-ben mintegy 155 millió utazást jelentett a Turisztikai Világszervezet szerint. 2020 óta azonban igencsak bonyolulttá vált az utazás a távol-keleti országban, és már nemcsak a beutazás, hanem a kiutazás is korlátok közé szorul.

Az Airbnb 2016 óta van jelen Kínában, azóta mintegy 25 millió vendég foglalt szállást az oldalon keresztül. Ugyanakkor egy céghez közeli forrás szerint a foglalások már a járvány előtt is bonyolultak voltak, miután

a vendégek adatait a helyi törvényeknek megfelelően a kínai kormánynak is továbbítani kellett, emellett kiélezett verseny alakult ki a kínai lakásbérlő platformokkal is.

Az Airbnb nemrég jelentette be, hogy több változást is bevezet az oldalán, és áremelkedésekre is lehet számítani.

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

korlátozások | airbnb | szállásfoglalás | kína | megszüntetés

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom