Döntött az Airbnb, megszünteti a szállásfoglalásokat a járvánnyal küzdő országban

Ezelőtt is szembe kellett nézniük nehézségekkel.

A nyárra minden kínai szállás- és élménylehetőséget levesz az oldaláról az Airbnb, miután az ország zéró Covid stratégiája miatti lezárások ellehetetlenítik az utazásokat.

A cég inkább a kínai turisták külföldi utazásaira fókuszál majd, miután a Kínán belüli foglalások egyébként is csak egy százalékát tették ki a bevételeinek az elmúlt néhány évben.

A külföldre utazó kínai turisták száma még a járvány előtti évtizedben megháromszorozódott, ami 2019-ben mintegy 155 millió utazást jelentett a Turisztikai Világszervezet szerint. 2020 óta azonban igencsak bonyolulttá vált az utazás a távol-keleti országban, és már nemcsak a beutazás, hanem a kiutazás is korlátok közé szorul.

Az Airbnb 2016 óta van jelen Kínában, azóta mintegy 25 millió vendég foglalt szállást az oldalon keresztül. Ugyanakkor egy céghez közeli forrás szerint a foglalások már a járvány előtt is bonyolultak voltak, miután

a vendégek adatait a helyi törvényeknek megfelelően a kínai kormánynak is továbbítani kellett, emellett kiélezett verseny alakult ki a kínai lakásbérlő platformokkal is.

Az Airbnb nemrég jelentette be, hogy több változást is bevezet az oldalán, és áremelkedésekre is lehet számítani.

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

airbnb | korlátozások | megszüntetés | covid | kína

FOLYTASD EZZEL

Ha szeretsz éjszaka fürdőzni és Spanyolországba készülsz, ezt jó, ha tudod

Hatalmas készültség lépett életbe, miután gázlelőhelyet találtak egy magántelken, egy parányi településen Romániában

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom