A rövid távú bérbeadás tilalmának nevezik az új törvényt, pert indít az Airbnb

A cég szerint a júliusban életbe lépő rendelet önkényes korlátozásokat vezet be, amelyek nagymértékben csökkentenék a városban a bérbeadók számát.

Az Airbnb pert indított New York City ellen egy új törvény miatt, amelyet a cég a rövid távú bérbeadás "de facto tilalmának" nevezett. Valójában, ahogy korábban is írtunk róla, arról van szó, hogy a tulajdonosoknak regisztrálniuk kell a polgármesteri hivatalnál, bejelentve, hogy ki lakik még az ingatlanban, és ígéretet téve arra, hogy betartják a vonatkozó rendeleteket.

Az Airbnb szerint a korlátozások "szélsőségesek és elnyomóak", és de facto tiltják a rövid távú bérbeadást, ami miatt a cégnek nem maradt más választása, mint a pereskedés.

Mint mondták, "a regisztrációs rendszer célja, hogy kiszorítsa a rövid távú bérleteket New York Cityből", és "a polgármesteri hivatal nem vette figyelembe az ésszerű alternatívákat".

Eric Adams polgármester szóvivője azt mondta, hogy a városháza megvizsgálja a keresetet, és hozzátette, hogy "a kormányzat elkötelezett a lakosok biztonságának és a város élhetőségének védelme mellett", és miközben szeretné megőrizni az állandó lakásállományt, a vendéglátó szektor virágzását is szem előtt tartja.

Nem ez az első alkalom, hogy az Airbnb perli New Yorkot, 2016-ban a rövid távú bérbeadások reklámozásának tilalma miatt nyújtott be keresetet, de a város végül ígéretet tett, hogy a szabályozást nem hajtja végre.  2020-ban pedig a havi bejelentési kötelezettség miatt indítottak pert.

A szállásplatform kritizálói sokszor említik a zajjal és a biztonsággal kapcsolatos aggályokat valamint azt, hogy a rövid távú bérletek miatt nőttek meg az albérlet és lakásárak. Ez pedig nemcsak Amerikában probléma, Firenze például épp most tiltotta meg, hogy új Airbnb-k létesüljenek a város központjában.

Az is elképzelhető, hogy a szállodával jobban járunk, mint az Airbnb-vel, ebben a hotelben pedig még a pénzünket is visszakapjuk, ha a nyaralás nem teljesen úgy alakul, ahogy terveztük.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Getty Images)

 

 

airbnb | new york | per

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom