Close
Ez az új, szigorú New York-i szabályozás érintheti a következő utazásodat

Ez az új, szigorú New York-i szabályozás érintheti a következő utazásodat

A város polgármesteri hivatala nemrég olyan javaslattal állt elő, amely tovább szigorítaná a már így is az ország legkeményebbjei közé tartozó Airbnb-szabályokat.

A javaslat szerint a házigazdáknak be kell majd mutatniuk az apartmanok alaprajzát a polgármesteri hivatalnak, igazolniuk kell, hogy az az állandó lakóhelyük, valamint be kell jelenteniük, hogy kik még az állandó lakók, és mi a kapcsolatuk a házigazdával. Ezenkívül be kell nyújtaniuk a bérleti szerződésüket, és igazolniuk kell, hogy ismerik a város lakástörvényeit.

Fontos előírás lesz még, hogy nem lehetnek kulcsra zárhatóak azok a szobák, amelyekben a vendégek tartózkodnak.  Aki pedig ezeket a követelményeket nem tartja be, annak 1500 és 5000 dollár közötti bírsággal kell számolnia.

Az Airbnb szóvivője “drákóinak” és “kivitelezhetetlennek” minősítette a szabályokat, a polgármesteri hivatal szerint azonban meg kell fékezni az iparág kétes szereplőit,

miután egy felmérésből kiderült, hogy a városban több a meghirdetett bérlemény, mint ahány lakást legálisan ki lehetne adni. A javaslattal kapcsolatban december 5-én tartanak közmeghallgatást.

Az Airbnb-n sok csábító szállást lehet találni, de nem biztos, hogy mindig megéri lakást vagy házat bérelni a szállodával szemben.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

airbnb | szabályozás | szigorítás | new york

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram