Close
Akár egész évben “zárva maradhat” a világ egyik legszebb országa

Akár egész évben “zárva maradhat” a világ egyik legszebb országa

Bár Új-Zéland sikeres védekezése lehetővé tette a korlátozások országon belüli enyíhtését, határai aligha nyílnak meg idén.

Jacinda Ardern miniszterelnök szerint ennek oka az oltóanyagok globális bevezetése körüli bizonytalanság. A Pfizer/BioNTech vakcinák engedélyezése már a jövő hét első napjaiban megtörténhet, az első szállítmány viszont csak az első negyedév végére várható az országba. A tömeges oltás pedig vélhetően az év közepén indulhat meg. Ardern ugyanakkor azt is megerősítette, hogy Új-Zéland folyatatja az ún. utazási buborék kialakítását a szomszédos Ausztráliával és más csendes-óceáni nemzetekkel.

A határzár értelemszerűen rendkívül hátrányosan érinti az ország turizmusát,

Új-Zéland kormányának álláspontja szerint azonban egy esetleges nyitás ebben a szakaszban túl nagy kockázatot jelentene.

Az idegenforgalom újraindításához két dologból legalább egynek kell megvalósulnia. “Szükségünk van arra a bizalomra, amit az oltás jelent, azaz, hogy nem adjuk át másoknak a Covidot, vagy pedig elérjük, hogy a lakosság nagyobb része be legyen oltva, és ezáltal kialakuljon a megfelelő védettség. Mindkettő eltart egy ideig” – mondta Jacinda Ardern.

A járvány kitörése óta az ötmilliós Új-Zélandon a szigorú intézkedéseknek köszönhetően mindössze 1934 megerősített esetet regisztráltak, huszonöten vesztették életüket a koronavírus következtében.

Jó tudni

Változott a szabályozás, egy hete már csak így lehet beutazni Franciaországba. Nagy-Britanniában kijelölt szállodai karantén vár a bizonyos országokból érkezőkre. Eközben lazítanak Ausztriában a korlátozásokon, jövő héttől kinyithatnak a nem létfontosságú üzletek, az iskolák, az állatkertek és a múzeumok is. Bukarestben szintén enyhítettek, csütörtöktől pedig olyan simán be lehet utazni ebbe a szomszédos országba, mint régen. Az Európai Bizottság a napokban azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom