Close
Akár egész évben “zárva maradhat” a világ egyik legszebb országa

Akár egész évben “zárva maradhat” a világ egyik legszebb országa

Bár Új-Zéland sikeres védekezése lehetővé tette a korlátozások országon belüli enyíhtését, határai aligha nyílnak meg idén.

Jacinda Ardern miniszterelnök szerint ennek oka az oltóanyagok globális bevezetése körüli bizonytalanság. A Pfizer/BioNTech vakcinák engedélyezése már a jövő hét első napjaiban megtörténhet, az első szállítmány viszont csak az első negyedév végére várható az országba. A tömeges oltás pedig vélhetően az év közepén indulhat meg. Ardern ugyanakkor azt is megerősítette, hogy Új-Zéland folyatatja az ún. utazási buborék kialakítását a szomszédos Ausztráliával és más csendes-óceáni nemzetekkel.

A határzár értelemszerűen rendkívül hátrányosan érinti az ország turizmusát,

Új-Zéland kormányának álláspontja szerint azonban egy esetleges nyitás ebben a szakaszban túl nagy kockázatot jelentene.

Az idegenforgalom újraindításához két dologból legalább egynek kell megvalósulnia. “Szükségünk van arra a bizalomra, amit az oltás jelent, azaz, hogy nem adjuk át másoknak a Covidot, vagy pedig elérjük, hogy a lakosság nagyobb része be legyen oltva, és ezáltal kialakuljon a megfelelő védettség. Mindkettő eltart egy ideig” – mondta Jacinda Ardern.

A járvány kitörése óta az ötmilliós Új-Zélandon a szigorú intézkedéseknek köszönhetően mindössze 1934 megerősített esetet regisztráltak, huszonöten vesztették életüket a koronavírus következtében.

Jó tudni

Változott a szabályozás, egy hete már csak így lehet beutazni Franciaországba. Nagy-Britanniában kijelölt szállodai karantén vár a bizonyos országokból érkezőkre. Eközben lazítanak Ausztriában a korlátozásokon, jövő héttől kinyithatnak a nem létfontosságú üzletek, az iskolák, az állatkertek és a múzeumok is. Bukarestben szintén enyhítettek, csütörtöktől pedig olyan simán be lehet utazni ebbe a szomszédos országba, mint régen. Az Európai Bizottság a napokban azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

2021 | koronavírus | marad | zárva | határ

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram