Nem bírják tovább, tiltakoznak a turisták ellen a helyiek az egyik népszerű üdülőhelyen

A spanyolországi Alcudia lakosai azt állítják, hogy a turizmus miatt eltűntek a "hagyományos üzletek". Tiltakozásképp utcára vonultak. 

A spanyolországi Mallorca szigetén található üdülővárosban a Mallorca Daily Bulletin szerint a Moviement Alcudienc nevű csoport több mint hatvan tagja csatlakozott a tiltakozáshoz.

A demonstrálók arra panaszkodtak, hogy a "túlzsúfoltság" és a "turizmusra összpontosító üzletek és éttermek" a "helyiek számára a közterület elvesztését" jelentik. Úgy vélik, hogy a túlzott turizmus a "hagyományos üzletek eltűnését" és "a környezet romlását" okozta.

A sziget északi részén fekvő város népszerű strandolóhely, így általában nyáron a legforgalmasabb. A tiltakozók arra is panaszkodtak, hogy a turizmus miatt a helyiek nem tudnak lakást venni, mert a turisták által bérelt lakások számának növekedése felhajtja az árakat, ezért nehezen találnak maguknak ingatlant.

Szerintük a város ugrásszerűen veszíti el identitását, és a lakosokat "kitelepítik".

Évente több mint tizenhat millió turista érkezik Mallorcára, a tisztviselők pedig korábban azt mondták, hogy nem szeretnék, ha ez a szám növekedne. Év elején a sziget idegenforgalmi minisztere úgy nyilatkozott, hogy Mallorcának a minőségi turizmusra kell összpontosítania a mennyiség helyett.

Alighanem mindannyian hallottuk már a hírhedt sztorikat a külföldön tivornyázó britekről, a hajnalig tartó ivászatokról, no meg a klasszikus legénybúcsúkról, amiket nagyrészt a szigetország turistáihoz kötünk. Sokuknak elegük van már belőlük.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tiltakozás | mallorca | turizmus | spanyolország | alcudia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom