Close
Itt egy álommunka azoknak, akiknek elegük van a tömegből

Itt egy álommunka azoknak, akiknek elegük van a tömegből

Íme egy tökéleteshez közelítő álláslehetőség a mókuskerékből kirobbantani vágyóknak: egy aprócska sziget a skóciai Belső-Hebridákon a vendégházának vezetésére keres valakit.

A Skye-szigettől délnyugatra fekvő Canna az Egyesült Királyság egyik legkevésbé lakott területe. A National Trust for Scotland (NTS) tulajdonában lévő hat kilométer hosszú és egy kilométer széles sziget mindössze tizenöt embernek ad otthont. Télen csupán heti három kompjárat közlekedik arrafelé (nyáron viszont négyre emelkedik a járatszám).

A szóban forgó vendégház neve Tighard. Az 1904-ben épült Edward-kori villa három vendégszobával rendelkezik, és Canna egyik zöld dombjának tetején található.

Ami a várható feladatokat illeti, a majdani alkalmazottnak az ingatlan általános karbantartását, valamint a vendégek reggeliztetését és vacsoráztatását kell elvégeznie.

A munka legnehezebb része valószínűleg nem is annyira konkrétan a vendégházhoz, inkább a szigethez kapcsolódik.

A sikeres pályázónak ki kell bírnia Canna hosszú, hideg teleit, továbbá rendkívül jól kell viselnie a szintén hosszú ideig tartó elszigeteltséget.

A nehézségekre ellensúlyozására ott van Canna csodálatos természeti szépsége; a pazar kilátás az Ír-tengerre, a Small Isles szigetcsoportra és a nyugati Felföldre, emellett rengeteg vadon élő állatot is találni, plusz remekül lehet delfineket, bálnákat és ritka madarakat megfigyelni.

A fizetésről és a juttatásokról nincs információ, de már száznál is többen adták be a jelentkezésüket a munkára.

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

munka | Canna | állás | álom | vendégház

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram