Elveszítheti báját Amerika legtöbbet fotózott utcája

Bostont tekintve egészen biztosan, de lehet, hogy egész Amerikában is a legtöbbet fotózott utca az Acorn Street. Más kérdés, hogy a környékbeli lakosok visszafogottan örülnek a kitüntetett címmel járó következményeknek, mert fotózkodó turisták és influenszerek hada akarja éppen az ő otthonuk bejárata előtt ellőni lájkmágnesnek szánt fotóját.

Jelen állás szerint húszezer képtalálatot dob fel az Instagram az #acornstreet hashtagre rákeresve, éppen ezért (?) a helyiek szerint naponta száznál is többen érkeznek az utcába fényképeket készíteni. Ez egyébként abból a szempontból érthető, hogy a Beacon Hillen található utca egészen különös, történelmi hangulatú, ahol minden olyan, mintha visszamentünk volna az időben. Elegáns téglaházak között sétálhatunk, esténként régi gázlámpák fényében andalogva, miközben üzletek és éttermek várják, hogy benézzünk hozzájuk.

Az Acorn Streetre a 19. században költözött élet, amikor az ott épült házakban helyezték el kézműveseket és a sikkesebb negyedekben dolgozó munkásokat. A napjainkra ikonikussá vált utcába a lakók által alapított Acorn Street Association közbenjárására viszont már limitálták a belépést a privát szférájuk védelmében.

A profi fotósoknak díjat kell fizetniük az utca használatáért, de hiába raktak ki figyelmeztető táblákat a magánélet tiszteletben tartását kérve, sokan figyelmen kívül hagyják ezeket. A helyi közösség pedig attól tart, hogy a turistaáradat miatt a környék elveszíti minden báját.

Tehát amikor Bostonban járva útba ejtenénk az Acorn Streetet, legyünk kicsit körültekintőbbek, és ne ragaszkodjunk mindenáron egy téglafalak előtti szelfihez. Beszélgessünk inkább a helyiekkel, akik nagyon szívesen mesélnek a város és az utca történetéről.

Ez is érdekelhet:

Íme a világ tíz legfontosabb utcája, melyeken egyszer végig kell menni

Jelentőségüket tekintve persze nem csupán tíz van szerte a nagyvilágban, de szerintünk most ezek a legfontosabbak.

(Fotók: Unsplash)

acorn street | instagram | legtöbbet fotózott | boston | amerika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom