Close
Az osztrák 47-es körzet a régió legsokoldalúbb extrémsportos központja

Az osztrák 47-es körzet a régió legsokoldalúbb extrémsportos központja

Inssbruckhoz közel, Tirolban találjuk az Area 47 névre keresztelt sportcentert, ahol a legtöbb létező vizes és szárazföldi extrém aktivitást ki lehet próbálni, ráadásul egy helyen. A központ egészen október elejéig nyitva áll, még nem késő egy hosszú hétvégére bepakolni, összeszedni minden bátorságunkat, és kipróbálni, amit lehet. A vadvízi evezés csak bemelegítés, motokrossz, wakeboard, barlangászás, vízi kalandpark vár például vízi ágyúval, blobbinggal. 

2010-ben nyitott meg a multifunkcionális sport- és szabadidőcenter, amely az évek során csak fejlődött és fejlődött, egyre több szolgáltatással hívogatja mindazokat, akiknek nem elég a vízparti lazítás, vagy a bicikliút koptatása. A sportpark nem a semmiben áll és a szállással sem kell különösen bajlódni, mert saját üdülőházakat is felhúztak a területre.

Fa vigvamokban, privát faházakban és apartmanokban is megszállhatunk az Area 47-ben.

Sőt, több vendéglátóegységet is üzemeltetnek, étteremtől a strandos büféig.

A sportok sora szinte végtelen, de ha mégis felsorolásba kezdenénk: rafting, mindez gyermek, kezdő, haladóbb és power kategóriákban. Canyoning: kötéllel ereszkedés, vízeséseken való lecsúszás, sőt, Ausztria legveszélyesebb és legizzasztóbb túráját is bejárhatjuk velük. Ahogy a közepes nehézségű, vezetett barlangtúra is elérhető.

Kezdőtől a profiig haladnak a mountainbike-túráik is, és az ország első fedett motokrosszpályáját is megtaláljuk az Area 47-ben. Tizenhat év az alsó korhatár, és teljesen kezdők is elindulhatnak.

Két nagy területet elkülöníthetünk a sportcentrumon belül: egy szórakoztató, akadálypálya-szerű vízisportos részt, és magát a smaragzöld tavat, ahol a wakeboardosok csúsznak.

Amennyiben részt veszünk bármely túrán, sporteseményen, vagy náluk szállunk meg, a Water Area használatát tartalmazza az ár.

Megtaláljuk még az ország leggyorsabb vízicsúszdáját, de a blobbingot is érdemes kipróbálni, amikor egy óriási felfújhatós párnáról lőjük ki magunkat a vízbe. Apropó, kilövés: ágyúgolyóként is megérkezhetünk a tóba.

Wakeboard-oktatást is vállalnak a kezdőknek, de freeride-csúszást is biztosítanak mindazoknak, akik már túl vannak az első szárnypróbálgatáson, és inkább az elemeken trükköznének. Az egész élményt pedig az Ötztali-Alpokban élhetjük át, hófödte hegyekkel a háttérben, kristálytiszta levegővel, sportszerető társaságban.

Ez is érdekelhet:

area47 | innsbruck | kanyoning | mountain bike | ausztria

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom