Close
Bámulatos képekkel segít egy magyar fotós az utazás hiányától szenvedőknek

Bámulatos képekkel segít egy magyar fotós az utazás hiányától szenvedőknek

Izland és Tóth Gergely támogatásával, terápiás jelleggel pazar felvételeket mutatunk.

“A túra még egy szeles szeptemberi napon történt a Þjórsárdalur völgyében, ami az izlandi felföld határán fekszik. A völgyet már az első telepesek is lakták ideális környezete, termékeny földje, csendes kis tavai és apróbb védett völgyei miatt” – idézi fel az őszi trip történetét és helyszínét Tóth Gergely.

A Hekla 1104-es kitörése beterítette a területet, mely után nagyon érdekes és különleges lávaformációk, bazaltoszlopok, vízesések maradtak hátra és alakították a hely képét.

A völgy felső részén található Gjáin, egy apró, de nagyon látványos, dús növényzetű kis völgy. Népi hiedelem szerint elfek, manók, szellemek lakóhelye.

Innen északi irányban található Háifoss (Magas-vízesés), ami Izland harmadik legmagasabb vízesése a maga 122 méterével. Mellette van a Granni, nemes egyszerűséggel a Szomszéd-vízesés.

Izlandról Szardíniára

Tóth Gergely fotós Izlandot megörökítő munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is. Az elmúlt tizenhárom évben kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott, jelenleg fotózással, cinematográfiával, 360 fokos vizuális megjelenítéssel és 3D virtuális séták készítésével tölti az idejét.

(Fotók: Tóth Gergely)

izland | utazás | Þjórsárdalur | tóth gergely | hegy

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram