Bámulatos képekkel segít egy magyar fotós az utazás hiányától szenvedőknek

Izland és Tóth Gergely támogatásával, terápiás jelleggel pazar felvételeket mutatunk.

"A túra még egy szeles szeptemberi napon történt a Þjórsárdalur völgyében, ami az izlandi felföld határán fekszik. A völgyet már az első telepesek is lakták ideális környezete, termékeny földje, csendes kis tavai és apróbb védett völgyei miatt" – idézi fel az őszi trip történetét és helyszínét Tóth Gergely.

A Hekla 1104-es kitörése beterítette a területet, mely után nagyon érdekes és különleges lávaformációk, bazaltoszlopok, vízesések maradtak hátra és alakították a hely képét.

A völgy felső részén található Gjáin, egy apró, de nagyon látványos, dús növényzetű kis völgy. Népi hiedelem szerint elfek, manók, szellemek lakóhelye.

Innen északi irányban található Háifoss (Magas-vízesés), ami Izland harmadik legmagasabb vízesése a maga 122 méterével. Mellette van a Granni, nemes egyszerűséggel a Szomszéd-vízesés.

Izlandról Szardíniára

Tóth Gergely fotós Izlandot megörökítő munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is. Az elmúlt tizenhárom évben kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott, jelenleg fotózással, cinematográfiával, 360 fokos vizuális megjelenítéssel és 3D virtuális séták készítésével tölti az idejét.

(Fotók: Tóth Gergely)

nagy sztori | bámulatos képek | tóth gergely | völgy | hegy

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom