Ezért csomagolj mindig valami szokatlant a bőröndödbe

Peter Drummond, a SITA légi közlekedési informatikai szolgáltató poggyászosztályának vezetője elmondta, miért érdemes mindig valami egyedi dolgot is betenni a feladott poggyászba.

A magyarázat valójában egészen banális: ha elveszik a csomag, sokkal nagyobb valószínűséggel találják meg, ha be tudják azonosítani valamiről, ami más, hasonló bőröndökben valószínűleg nem található meg.

Ilyen lehet például egy plüssjáték vagy egy szokatlan ruhadarab, amivel a légitársaság rákereshet az adott tárgyra az adatbázisában.

A szakértőnek ugyanakkor további tippjei is vannak: úgy véli, érdemes például az útiterv leírását is betenni a bőröndbe a szálloda címével, így a nyaralás alatt könnyebben elérik az utast, és akár a bőröndöt is elküldhetik neki. A poggyászcédulák ugyanis könnyen leszakadhatnak.

Érdemes lehet még a bőröndre élénk színű szalagot kötni vagy eleve mintát választani, ami kiemelkedik a tömegből. Gyakran ugyanis azért vesznek el vagy kerülnek vissza késve a csomagok, mert pont úgy néznek ki, mint valaki másé, és tévedésből más viszi el őket.

Érdemes lehet emellett még lefotózni is a táskát kívül és belül is, és a nyomkövetők használata is segíthet abban, hogy biztonságban tudjuk a poggyászunkat.

Az sem mindegy ugyanakkor, hogy milyen bőrönddel utazunk, és olyan légitársaság is van, amely lebeszélné az utasokat a nagy poggyászokról.

(Forrás: The Sun, képek: Getty Images)

megtalálás | bőrönd | csomagolás | elveszett | csomag

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom