Close
Két órával tovább ünnepelhetik a királynőt a brit kocsmákban

Két órával tovább ünnepelhetik a királynőt a brit kocsmákban

A négynapos hétvégén az általában este tizenegy órakor bezáró kocsmákban egészen egy óráig ünnepelhetik II. Erzsébet uralkodásának hetvenedik évfordulóját.

A britek számára a kocsmába járás a kultúra szerves része, különösen szívesen térnek be a pubokba akkor, ha ünneplésre van okuk.

Márpedig II. Erzsébet királynő uralkodásnak jubileuma ilyen alkalom.

Tudják ezt a döntéshozók is, nem csoda, hogy lehetőséget teremtettek arra, hogy a királynő koronázásának hetvenedik évfordulóján,

június 2. és 5. között tovább tarthassanak nyitva a kocsmák.

A hosszú hétvégén az angliai és a walesi pubok, amelyek általában csupán este tizenegyig tartanak nyitva, a kormány javaslata értelmében két órával tovább fogadhatják a vendégeket.

Az intézkedés nem példa nélküli, hiszen a királynő kilencvenedik születésnapján, Harry herceg és Meghan Markle esküvőjekor, valamint a labdarúgó világbajnokság ideje alatt is meghosszabbított nyitva tartás mellett üzemelhettek a kocsmák.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

koronázás | Anglia | jubileum | wales | II. Erzsébet

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram