Ezeken a tengerparti strandokon kemény büntetés jár a zenehallgatásért

A legnépszerűbb európai turisztikai célpontok sorra hozzák az intézkedéseket, hogy megregulázzák a fegyelmezetlen látogatókat, a sorban pedig ez a portugál szabályozás a legújabb.

Az ország Nemzeti Tengerészeti Hatósága megtiltotta, hogy hordozható hangszórókkal hallgassanak zenét az ország strandjain. Aki pedig ezt nem tartja be, az kétszáz eurós (körülbelül 74 ezer forintos) bírságra számíthat, de akár négyezer euró (majdnem másfélmillió forint) kifizetésére is kötelezhetik azokat, akik ismételten megszegik a szabályokat, vagy a szóbeli figyelmeztetés ellenére is tovább bömböltetik a lejátszót. A csoportos bírság akár 36 ezer euróig (több mint 13 millió forintig) is terjedhet.

A turistákat arra kérik, hogy jelentsék a partot felügyelő tengerészeti rendőrségnek, ha ilyesmivel találkoznak. Mint a Tengerészeti Hatóság szóvivője elmondta, az elmúlt években egyre többször tapasztalták ezt a problémát, ezért fokozottan fellépnek ellene.

Mint mondják,

tilos olyan hangerőn hallgatni a zenét, amely zavarhatja a többi napozót,

de az nem teljesen világos, hogy pontosan hogyan fogják meghatározni azt, hogy milyen hangerősség esetén lehet bírságot kiszabni.

Portugália legszebb falujáról eddig alighanem csak kevesen hallottak, de egészen elbűvölő ez a ház is, amely olyan mint egy Fernando Pessoa-vers.

(Forrás: Thrillist, Evening Standard, képek: Unsplash, Getty Images)

hangos | portugália | tengerpart | hangszóró | büntetés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom