Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Mattila Agazzi, a Massimo Bottura Soteria Gucci séfjének receptje alapján bárki könnyedén elkészítheti ezt az egyszerű, mégis zseniális klasszikus olasz tésztaételt.

A carbonara egy örökzöld római étel, amelyet jelenlegi formájában a második világháború óta készítenek. Úgy vélik, elsőként a római trattoriákban készítették, azóta pedig világszerte az egyik legnépszerűbb itáliai fogássá vált.

Hozzávalók négy főre:

  • 360 g tészta (ideális a bucatini vagy a rigatoni)
  • 6 tojás sárgája
  • 200 gramm érlelt szalonna kockára vágva
  • 200 gramm reszelt pecorino sajt
  • 200 gramm reszelt parmezán
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

Első lépés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverejük a két féle reszelt sajtot.

Második lépés: A feldarabolt szalonnát egy serpenyőben ropogósra sütjük, kiszedjük és egy tálban félretesszük. Közben a tésztát al dente-re főzzük.

Harmadik lépés: A tészta főzővizéből egy merőkanálnyit a tojásos, sajtos masszához keverünk.

Negyedik lépés: A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a megfőtt tésztát, ráöntjük a masszát és addig keverjük, amíg a tészta melege krémessé nem varázsolja a tojásos, sajtos keveréket. Frissen őrölt borssal ízesítjük, azonnal tálaljuk.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

olasz konyha | carbonara | olasz étel | spagetti

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom