Alig kell hozzávaló az istenien frissítő spárgás pennéhez

Hamarosan kezdődik a spárgaszezon, ami egészen júniusig tart. A spárga hihetetlenül változatos módon felhasználható, tökéletes alapanyag krémleveshez, körethez, de egy gyors és könnyű tésztaételt is bearanyozhat.

A spárga ízvilágát remekül ki tudjuk emelni akkor, ha illatos, citromos jegyeket és kellemesen sós parmezánt társítunk hozzá. Így a végeredmény egy olyan frissítő, könnyű tésztaétel lehet, amellyel méltóképpen megünnepelhetjük az első igazán tavaszi napokat.

Hozzávalók:
  • 30 dekagramm penne
  • 30 dekagramm friss spárga, két centiméteres darabokra felvágva
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 1 deciliter tejszín
  • fél deciliter száraz fehérbor
  • 1 citrom héja és leve
  • ½ csészényi parmezán
  • 1 kis csokor friss petrezselyem finomra vágva
  • só, bors

Elkészítése:

Első lépés: Egy nagy edényben vizet forralunk, sózzuk, majd a csomagoláson található utasítások szerint al dentére főzzük. A tészta főzővízéből egy decit kimerünk és félretesszük. A tésztát leszűrjük.

Második lépés: Egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon felhevítünk egy evőkanál olajat. A spárgát ropogósra sütjük, majd egy nagy csipet sóval ízesítjük. Kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

Harmadik lépés: A maradék olajat felhevítjük, rádobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, a fehérborral, hozzáadjuk a citrom levét és a lereszelt héját is. Forrástól számítva nagyjából öt percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a parmezánt.

Negyedik lépés: A szószhoz hozzákeverjük a tésztát, a spárgát és megszórjuk friss petrezselyemmel. Annyi főzővizet öntünk hozzá, amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot és tökéletesen körbe nem öleli a tésztát. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk, frissen fogyasztjuk.

Szintén könnyű étel, és erősen ajánlott kipróbálni tavasszal a szardíniai spagettit, ami csak öt hozzávalóból áll.

(Forrás: Delish, fotók: Getty Images)

penne | parmezán | spárga | egyszerű étel | konyha | tészta

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ezért nem probléma, ha elered az eső Horvátországban
Hirdetés